Hvordan sette opp Outlook

Veiledningen viser hvordan du konfigurer Outlook for e-post og kalender ved UiO.

Når du tar i bruk Outlook på en maskin for første gang, vil det lages en profil for Outlook på maskinen din. Det vil lages en slik profil på hver maskin hvor du bruker Outlook.

Når du starter Outlook for Windows for første gang, starter programmet automatisk en veiviser som hjelper deg med å sette opp UiO-kontoen din.

1. Begynn med å skrive inn din E-postadresse, og klikk på knappen Koble til.

Skjermbilde av veiviseren som setter opp Outlook

2. Velg at du vil sette opp e-postkonto mot Exchange.

Skjermbilde av hva slags epostkonto du kan velge å sette opp

3. Veiviseren tar deg automatisk til påloggingssiden for Microsoft 365, hvor du skal skrive inn din Microsoft-ID på UiO på formen brukernavn@uio.no. Klikk Neste.

Skjermbilde av påloggingsvinduet til Microsoft 365

4. Skriv inn passordet ditt og klikk på Logg på.

Skjermbilde av UHAD-autentiseringssiden der du skal skrive inn passordet ditt

5. Godkjenn påloggingsforespørselen ved å fullføre nummerbekreftelsen (tofaktorautentisering). De fleste bruker Microsoft Authenticator på telefonen til dette. Har du valgt en annen metode enn Microsoft Authenticator, bekrefter du slik du pleier.

Skjermbilde av tofaktorautentisering med nummerverifisering
  6. Outlook vil nå be om tillatelse til å forbli pålogget så lenge sikkerhetsinnstillingene gjør det mulig. Dette er nyttig fordi det reduserer antall ganger du blir bedt om å logge på og utføre tofaktorautentisering.

Fjern markeringen for Tillat organisasjonen min å administrere enheten min. UiO har ikke noe opplegg for slik fjernadministrering, og hvis du ikke fjerner markeringen, vil oppsettet ta lenger tid.
    Klikk OK for å fortsette.

Skjermbilde av at Single Sign On aktiveres for færre pålogginger.

7. Klikk på Ferdig i neste vindu.

8. Du har nå satt opp kontoen din slik at Outlook kan håndtere e-post og kalenderdata for deg.

Outlook vil nå spørre om du vil sette opp en annen e-postkonto. Trykk på Fullført for å lukke dette vinduet.
    Ikke marker avkrysningsruten for å konfigurere Outlook på mobilen. UiO har egne anbefalinger for e-post og kalender på mobil.

Skjermbilde av kontovinduet i Outlook
  9. Outlook vil nå begynne å laste ned e-post- og kalenderdataene dine, dette kan ta flere minutter.
Publisert 4. apr. 2023 11:52 - Sist endret 11. apr. 2023 11:07