Komprimering av video for webpublisering

Anbefalt format for video for opplasting og publisering i Vortex er MPEG4 (.mp4) med videospor i h.264 format (main profile) og lydspor i AAC format. Bitrate: 1,5-4Mb/s totalt. Oppløsning: 720p eller 1080p.

Ferdige innstillinger for anbefalt programvare for videokomprimering

Ved å bruke disse innstillingene vil videomaterialet du laster opp kunne streames umiddelbart fra Vortex til alle plattformer i god kvalitet uten videre prosessering i publiseringssystemet. Endre oppløsning (720p/1080p), bitrate og mono/stereo lyd etter behov.

Informasjon om videoappen i Vortex.

Adobe Media Encoder (Win/Mac)

Enkoder preset for bruk sammen med Adobe Media Encoder CS6/CC kan lastes ned her (høyreklikk på linken nedenfor og lagre fila til lokal disk):

UiO web 1080p25.epr

Velg Preset, Import... for å importere innstillingene til din Media Encoder.

Apple Compressor (Mac)

Enkoder preset for bruk sammen med Apple Compressor kan lastes ned her (ctrl-klikk og velg Save link as...):

UiO web 1080p25.cmprstng

Dobbeltklikk på fila etter at du har lagret den til lokal disk for å importere innstillingene.

Gratis: Handbrake (Win/Mac/Linux), https://handbrake.fr/

Enkoder preset for Handbrake laster du ned her:

1080p25web.json

Velg Presets, Import… og velg json fila for å importere innstillingene.

Publisert 12. des. 2016 10:04 - Sist endret 25. sep. 2017 13:36