Driftsrutiner - hva gjør USIT med datamaskinene?

Alle datamaskiner som er knyttet til Universitetets driftsopplegg, dette gjelder i hovedsak UiO-eide stasjonære og bærbare maskiner, men også en del telefoner og nettbrettnettverk, blir tatt godt vare på. Dette betyr at USIT hjelper til med å holde maskinene stabile og trygge. Dette gjøres på litt ulike måter avhengig av operativsystemet.

Vi sørger for at maskinen får nødvendige oppdateringer, og samler inn endel informasjon om oppsettet på maskinen. Dette hjelper oss å holde oversikt og legge ting til rette for at maskinen din skal virke best mulig. Lokale IT-ansvarlige samarbeider med USIT om dette. For flere maskintyper gjør vi også jevnlige tilpasninger og korrigerer småfeil i oppsettet. Slik er det lettere å holde maskinen sikker.

Som bruker skal du merke lite eller ingenting til dette. Siden mye av dette vedlikeholdet skjer om natten, er det viktig at maskinen din står på. Moderne datamaskiner bruker ikke veldig mye strøm når de hviler, så i dette tilfellet er den praktiske nytten større enn miljøgevinsten. Du kan imidlertid gjerne skru av skjermen.

 

Publisert 9. juni 2010 11:35 - Sist endret 7. des. 2016 13:49