print logo

Trådløst med Android på UiO

Veiledningen for hvordan du kobler til det trådløse nettet på UiO med Android. Veiledningen er skrevet med utgangspunkt i Android 4.0.1, men virker også med eldre versjoner.

Android 1.6 og tidligere har ikke den nødvendige støtten for sikkerhetsmekanismene brukt på UiO sine lukkede nett. For disse er alternativet da å koble seg til "uioguest", med de begrensninger det gir.

Gå til Alle programmer/applikasjoner → InnstillingerTrådløst og nettverk. Sjekk først at Wi-Fi er skrudd :

WLAN: Tilgjengelige UiO-nettverk

Velg det trådløse nettet eduroam i fra listen over tilgjengelige nettverk:

WLAN: Koble til eduroam. Brukernavn og passord.

I feltet Identitet skriver du inn brukernavn@uio.no, og i feltet Passord skriver du inn ditt UiO-passord. Avslutt med å klikke på knappen Utfør. OBS: Identiteten er ikke e-postadressen din, men brukernavnet ditt etterfulgt av "@uio.no".

Enheten vil nå forsøke å koble seg til det trådløse nettverket:

eduroam: Henter IP-adresse

Ved problemer med å koble til UiOs trådløse nett

Sjekk at EAP-metode er satt til PEAP og at Fase 2- autentisering er satt til MSCHAPV2. På noen Android-versjoner vil disse verdiene velges automatisk.

Publisert 9. jan. 2012 20:35 - Sist endret 28. sep. 2014 13:05