print logo

Trådløst med Android på UiO

Her lærer du hvordan du kobler til det trådløse nettet på UiO med en mobil enhet med Android. Trådløst skal virke på UiO med mobiltelefoner og nettbrett med Android-versjon 2.0 eller høyere. Veiledningen er skrevet med utgangspunkt i Android 2.1.

Android 1.6 og tidligere har ikke den nødvendige støtten for sikkerhetsmekanismene brukt på UiO sine lukkede nett. For disse er alternativet da å koble seg til "uioguest", med de begrensninger det gir.

1. Gå til Alle programmer/applikasjoner → InnstillingerTrådløst og nettverk.

WLAN: Tilgjengelige UiO-nettverk

2. Sjekk at trådløs/WLAN er aktivert på telefonen.

Wlan Aktivert

3. Gå til Trådløsinnstillinger. Du vil da få en liste over tilgjengelige trådløse nettverk. Velg nettverket eduroam eller uio:

WLAN: Koble til eduroam. Brukernavn og passord.

4. Du vil da få en dialogboks.

• Sjekk at EAP-metode er satt til PEAP og at Fase 2- autentisering er satt til MSCHAPV2.  På mange Androidversjoner vil disse verdiene automatisk være valgt.
  • I feltet for Identitet skriver du ditt UiO-brukernavn på formen brukernavn@uio.no. OBS: Dette er ikke e-postadressen din, men brukernavnet ditt etterfulgt av "@uio.no".
  • I feltet Passord for trådløst nettverk skriver du inn ditt UiO-passord. Feltet for Anonym identitet lar du stå tomt.
  • Avslutt med å trykke på Koble til.

WLAN: Bekrefte koble til eduroam

5. Det kan være nødvendig å skrive inn hovedpassordet for mobilen(akkreditivlageret). Dette er et passord som du oppgav som hovedpassord for mobilen første gangen du benyttet telefonen. Passordet er der for å beskytte viktige endringer eller informasjon på mobilen.

WLAN: Nøkkelringtilgang. Passord for akkreditivlager.

Publisert 5. jul. 2011 11:30 - Sist endret 26. mar. 2014 12:54