Sikkerhet for mobile enheter

Vi har skrevet noen artikler om mobiltelefoner og sikkerhet. Hva du bør gjøre med telefonen din, hvordan du bør behandle data på telefonen og hva du må gjøre dersom du skulle miste telefonen.

 

Apper og dokumenter som blir levert og lagret innenfor tjenestens applikasjoner blir ikke synkronisert til kommersielle skytjenester.

Hvordan kan jeg sikre den mobile enheten min slik at innholdet ikke kan komme uvedkommende i hende?

Hvis du mister eller blir frastjålet telefonen din, kan du slette innholdet på den slik at det du har lagret på telefonen, for eksempel bilder, passord, adresser og tekstmeldinger, ikke kan komme uvedkommende i hende.

Etter hvert som mobiltelefoner har fått mer og mer funksjonalitet lagrer vi mer direkte på telefonene. I dag har vi ikke bare en adressebok og  SMS-historikk på telefonene, men også e-post, bilder, videoer, musikk, kalenderoppføringer, dokumenter og applikasjoner.

Hva skjer om vi mister telefonen? I slike tilfelle så er regelmessig sikkerhetskopiering og fjernsletting viktige tiltak. 

Datatilkobling i utlandet kan gi store kostnader og det er smart å manuelt kontrollere når datatrafikk skal benyttes. Det kan være greit å merke seg at GPS og kartbruk også ofte benytter seg av datatrafikk.

De aller fleste mobiltelefoner bruker som standard en nettbasert karttjeneste, og da ofte Google Maps. Slik kartbruk benytter seg da av en ganske stor datatrafikk, noe som fort blir dyrt i utlandet.