UiO Programkiosk på Mac og Linux

• For enklere bruk, uten bruk av statistikkprogrammer, lokale skrivere og copy/paste, kan du logge inn på UiO Programkiosk fra OS X og Linux ved å klikke på den røde innloggingsknappen på forsiden for UiO Programkiosk
  • For mer krevende bruk fra OS X og Linux, med statisikkprogrammer, lokale skrivere og copy/paste, må du følge veiledningen på denne siden for å installere VMWare Horizon. Du kan laste det ned her, eller installere via Managed Software Center på MacOSX.

Installere VMWare Horizon-programmet på Mac

1. Søk etter "Managed Software Center" i Spotlight.

2. Bla ned til du finner "VMWare Horizon Client for Mac", og klikk på "Installer" knappen.

Koble til UiO programkiosk fra VMWare Horizon-programmet

1. Søk etter VMWare Horizon Client med Spotlight, og klikk på den.

2. Oppgi navnet på tilkoblingsserveren, i dette tilfellet view.uio.no, og klikk på Connect-knappen

3. Oppgi UiO-brukernavn og -passord.

3. Det vil komme fram en meny med alle programmer og maskiner du har tilgang til.

Alternativt oppsett

Krever admin-rettigheter på maskinen.

1. På forsiden av programkiosken kan du velge HTML-tilgang eller installering av klientprogramvare. Klikk på InstallVMWare Horizon Client.

2. Velg nedlastning for operativsystemet du bruker.

3. Klikk på Agree-knappen for å godta lisensavtalen.

4. For OS X kopierer du programmet over i Programmer-mappen.

Installering på Linux.

For Linux laster du ned bundlefil og kjører fra terminal som root.

sudo sh VMware-Horizon-Client-4*.x64.bundle

Gå igjennom wizarden og så er du i mål.

Fix for RedHat7, kjør følgende kommandoer som ROOT:

cd /usr/lib64/
    ln -s libudev.so.1.6.2 libudev.so.0
    yum install libXScrnSaver

Fix for Ubuntu, kjør følgende kommandoer som ROOT:

sudo apt-get install libudev1:i386
    sudo ln -sf /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1 /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.0

5. Både Mac og Linux: Følg veiledningen under overskriften Koble til UiO Programkiosk fra VMWare Horizon-programmet, over.​

Publisert 10. feb. 2016 15:11 - Sist endret 10. okt. 2017 15:44