Programvare for å jobbe med lyd

Kort informasjon og lenker til et utvalg programmer for å jobbe med lyd.

Det finnes selvfølgelig mange flere programmer, men denne listen er ment som en starthjelp for å finne fram til programmer som er mye brukt ved UiO.

Redigering av lyd

Audacity

Windows logo Mac Linux

Audacity er et mye brukt gratis lydredigeringsprogram med åpen kildekode. De fleste vil finne alt de trenger her.

Relevante URLer

Hjemmeside audacity.sourceforge.net/
PortableApps portableapps.com/apps/music_video/audacity_portable (kjøres fra minnepinne på Windows, krever ikke admin-tilgang)
Programvaredatabase app.uio.no/programvare/produkt.html

Adobe Audition

Windows

Audition er Adobes program for profesjonell lydbehandling. Dette har et mer tradisjonelt grensesnitt enn Soundbooth. Se programvaredatabasen for bestillingsinformasjon og UiO-priser.

Relevante URLer

Hjemmeside www.adobe.com/no/products/audition.html

Programvaredatabase

app.uio.no/programvare/produkt.html

GarageBand

Mac

GarageBand er en del av Apples iLife-pakke, og brukes til både spilling med instrumenter og opptak/redigering av lydbølger.

Relevante URLer

Hjemmeside www.apple.com/no/ilife/garageband/

Logic Express

Mac

Apples avanserte program for lyd og musikkopptak.

Relevante URLer

Hjemmeside http://www.apple.com/no/logicexpress/

Hente lyd fra vanlige musikk-CDer (ripping)

Husk at du selv er ansvarlig for å sette deg inn i hva du har lov å gjøre. En rekke programmer kan hente musikk fra vanlige musikk-CDer (innkludert Windows Mediaplayer og Audacity), men ikke alle programmer gjør en like god jobb på CDer som er slitt.

Exact Audio Copy

Windows

Exact Audio Copy er gratis (for ikke-komersiell bruk), og bruker ulike teknikker for å få en eksakt eller best mulig kopi (i stedet for å gjette hvis en lesing ikke var helt feilfri). Om programmet ikke klarer å lese et spor perfekt gir det beskjed om hvor det hadde problemer slik at du kan lytte på akkurat de delene hvor det var et problem.

Relevante URLer

Hjemmeside www.exactaudiocopy.de/

Emneord: TBJ
Publisert 13. apr. 2010 13:03 - Sist endret 5. nov. 2015 15:22