Innstilling av Olympus-lydopptaker

Det anbefales at du gjør følgende innstillinger på Olympus VN-8600PC. Som du ser under, anbafaler vi å ta opp lyden i MP3-format, da dette er enklest for deg som foreleser, men gir desverre ikke best lyd . Om du ønsker så god lyd som mulig, finner du mer info nederst på siden.

Hold inne OK/MENU-knappen i ca. 2 sekunder for å komme inn i menyen. Den ser slik ut:

• Menu:
    • File Menu
    • Rec Menu -> Velg denne
    • Play Menu
    • LCD/Sound

I menyen navigerer du opp og ned med + og -, og frem og tilbake med piltastene til høyre og venstre på hjulet.

1. Fra menyen velger du: Rec Menu -> Mic Sense -> Low.  Klikk OK for å bekrefte valget.
  2. Valg så Low Cut Filter -> On. Klikk OK for å bekrefte valget.

For sikkerhets skyld kan du også sjekke at disse er riktig innstilt:

1. Rec Menu -> Record Mode -> MP3 -> 192kbps.  Klikk OK for å bekrefte valget
  2. Rec Menu -> VCVA -> Off. Klikk OK for å bekrefte valget
  3. Klikk to ganger på piltasten til venstre på hjulet for å gå ut av menyen. Du behøver bare gjøre innstillingene en gang.
  4.

Opptak i MP3 format eller i WMA?

MP3:

Fordeler:

• Filen kan kopieres rett over fra opptakeren over til semesterside eller til Fronter, og må ikke bearbeides.
  • MP3 filer kan spilles av på de fleste bærbare spillere
  • MP3 filer tar mindre plass

Ulemper:

• Opptak med Olympus VN-8600PC  gir monoopptak kun i en kanal (høyre eller venstre)
  • Lydkvaliteten blir god nok, men ikke helt bra

WMA:

Fordeler:

• Gir best lyd
  • Stereoopptak

Ulemper:

• Filen må bearbeides og konverteres til et format som passer for Internett, f.eks. MP3. Gjøres f.eks. i Audacity
  • Filene blir vesentlig større enn MP3
Publisert 4. apr. 2011 11:18 - Sist endret 15. feb. 2013 13:08