Antivirus. Beskytte datamaskinen mot virus.

Alle datamaskiner må ha antivirusprogramvare. Maskiner som eies av UiO, får slik programvare installert og oppdatert automatisk. Er du student eller ansatt ved UiO og trenger antivirusprogramvare på din egen datamaskin, kan du laste ned og installere gratis herfra.

Antivirusprogramvare beskytter maskinen din mot angrep fra skadelige programmer og hindrer at slike programmer spres til andre maskiner. Virus kan forårsake mye skade, fra utsending av spam (uønsket e-post), til sletting av alt innhold på maskinen og uthenting av personlige opplysninger som personnummer og kontonummer. Alle maskiner på UiO, på termstuer, datalaber og kontormaskiner, blir sikret av IT-avdelingen.

Studenter og ansatte ved UiO kan laste ned gode antivirusprogrammer gratis til egen maskin:

Antivirusprogramvare for maskiner med Windows (pålogging kreves)

Antivirusprogramvare for maskiner med Mac (går direkte til ekstern side for nedlasting)

Publisert 13. jan. 2011 15:15 - Sist endret 19. des. 2013 13:40