Educause 2014: Top 10 IT-issues for 2015

Den mest populære eventen under Educause er når organisasjonen sine analytikere skal presentere de største utfordringene for året som kommer. Educause slipper sin trendanalyse i januar hvert år, og dette er en teaser på hva vi har i vente. Underveis i "Top 10 IT-issues for 2015", hvor det stappfulle konferanserommet tar bilder og noterer kontinuerlig, fikk jeg faktisk et innblikk i fremtidens IT-organisasjon. Mye er selvsagt åpenbart, og det presenteres få løsninger på diagnosene, men likevel er trendene påfallende og muligens verdifulle for USIT og UiO.

De nevner at det store fokuset generelt ligger på at IT-organisasjonene må bli mer endringssdyktige for å møte studentenes behov. Det nevnes at en del av dette går på gå ut av det tekniske fokuset til business-fokuset. Enklere forklart beveger vi oss fra back-end til front-end, hvor brukeropplevlse vektlegges i større grad. Nye tjenester gjør det enklere å legge driften i skyen, og investere mer i brukeropplevelsen. Her kommer det selvsagt en utfordring som går i å balansere tilpasningsdyktighet, åpenhet og sikkerhet.

Det meste kan oppsummeres med Gartner sine ord: "We need to be digital agile, without making a mess".

1: Ansette riktig kompetanse og øke it-organisasjonens kapasitet til å takle endring. Hva er det vi gjør? Hva er vi gode på? Eller som Gartner sier, "How to be digital agile without being a mess"?

2: Optimalisering bruken av teknologi i undervisning og læring i samarbeid med akademisk ledelse, og bruk teknologi i hensiktsmessig grad. Det er ingen grunn til å frykte at noen har forventninger til teknologi. Studenter kommer med ferskere teknologiske forutsetninger som institusjoner ikke nødvendigvis er klare for, hvordan kan vi møte dem?

3. Utvikling av finansieringsmodeller som støtter kjernefunksjoner, innovasjon og som kan fascilitere vekst. PS: Funding har vært på issue-listen siden rapporten startet i 2005.

4. Forbedring av læringsutbyttet til studenter gjennom en institusjonstilnørming som legger press på teknologien.

5. Demonstrering av businessverdien av IT og hvordan den kan hjelpe institusjonens måloppnåelse.

6. Øke IT-organisasjonens evne til å takle endring i forhold til samfunnsbehov, prioriteringer og evner.

7. Tilby brukerstøtte tilpasset "den nye normalen" - gjennom skyen, mobile enheter, BYOD.

8. Utvikle sikkerhetsrutiner for mobile, skybaserte og digitale læringsressurser.

9. Utvikling av en endringsdyktig IT-arkitektur.

10. Balansering av tilpasningsdyktighet, åpenhet og sikkerhet

Er du enig?

Emneord: educause2014, Kurs/konferanser Av Anonym
Publisert 2. okt. 2014 21:48 - Sist endret 13. aug. 2015 08:08
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere