Hørt om MOOCs, men lurer på hva som skjer ved UiO?

Det spirer og gror. Når kreative og fremoverlente fagmiljøer møter oppdaterte og fremoverlente støttemiljøer, så skjer spennende ting i undervisningsbeddet.

Til høsten har to nye planter vokst frem, og flere vil det bli. Alle vet at UiO skal lansere forberedende kurs i filosofi som et åpent tilgjengelig fullstendig studietilbud til alle i verden som snakker norsk. Ikke alle vet at vi også skal entre den globale MOOC-arena i samarbeid med Stanford University, China Agricultural University, University of Malawi og NORAD.

«What works» er tittelen på UiOs første globale høykvalitets MOOC, og det handler om suksessoppskrifter for å redusere fattigdom og bidra til økonomisk, sosial og menneskelig utvikling. Intet mindre. Universitetet i Oslo har sterke forskningsmiljø på global utvikling, miljø og livsvitenskap, og har et internasjonalt samfunnsansvar for å dele vår kunnskap. Vi takker for at Senter for utvikling og miljø fikk vekstmidler fra Norgesuniversitetet og gleder oss til alt som ligger foran oss.

Umiddelbart foran oss ligger blant annet valg av MOOC-rammeverk. For det er klart at «What works» må få en plattform, at den viktige forskningen og undervisningen på globale utfordringer bør få et globalt nedslagsfelt, og, ikke minst, våre studenter skal få de beste undervisningsomgivelsene både digitalt og fysisk.

UiO/USIT/ITU/Gruppe for digitale medier i læring er på jobben!

Emneord: MOOC, DMLs liv og levnet Av Linda Therese Johnsen
Publisert 27. jan. 2014 09:35 - Sist endret 3. nov. 2015 14:00
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere