Betale for utskrifter

Studenter ved UiO betaler for utskrifter ut over utskriftskvoten.

For tiden koster det 0,8 kroner å skrive ut ett ark. Om utskriften er énsidig eller tosidig påvirker ikke prisen. Fargetrykk og spesialtrykk har egne satser som bestemmes av hvert institutt. På UB koster for eksempel fargeutskrift ved studietart H 2015 kr. 3,20 pr. ark. Andre enheter kan også ha egne priser for fargeutskrifter og andre spesialutskrifter. 

For hver utskrift, trekkes det et beløp som tilsvarer hvor mange sider utskriften er på, fra utskriftskontoen din. Er kontoen tom, kan du ikke skrive ut. Er kontoen tom, eller du har lav saldo, kan du sette inn flere penger på kontoen. Slik sjekker du saldo på utskriftskontoen. 

Dersom du ikke kan eller ønsker å bruke kredittkort, så kan du kjøpe Visa gavekort som f.eks. SpendOn. Disse kan fylles opp med et beløp på mellom kr. 200 og kr. 2 000.

Det er ikke mulig å få igjen pengene etter at de er satt over til din utskriftskonto. Dette gjelder også om man har sluttet ved UiO.

Slik fyller du på utskriftskontoen

  1. Gå til utskrift.uio.no, logg inn og klikk på ePay. Feltene for Navn og E-post vil være forhåndsutfylt med din informasjon. Skriv inn beløpet du vil fylle på kontoen med, i Beløp i NOK-feltet. Klikk på Godkjenn-knappen.

  1. Når du har klikket på Godkjenn-knappen, blir du videresendt til nets-applikasjonen, som er en mye brukt betalingsløsning i Norge. Brukersted er Universitetet i Oslo, og beløpet skal være likt det du fylte ut i forrige dialog. Velg hva slags kort du skal bruke, og klikk på Neste.

  1. Fyll ut kortnummer og annen påkrevd informasjon om kortet du skal bruke, og klikk på Betal.

  1. Velg om du vil bekrefte med BankID (brikke), BankID på mobil eller med SMS-kode.

  1. Bekreft betalingen med ønsket metode, og du blir videresendt til resultatsiden. Hvis du nå sjekker saldo for utskriftskontoen din, ser du at det er satt inn det beløpet du valgte, og at tilgjengelig beløp har økt tilsvarende.

 

Publisert 15. juli 2015 14:35 - Sist endret 17. feb. 2016 13:59