Oppsett for utskrift på skriver uten kortleser fra Mac OS X

1. Åpne for å legge til ny skriver

a) Gå til systemvalgpanelet for utskrift – enten ved å søke på "utskrift" med Spotlight eller ved å velge Systemvalg fra Eplemenyen.

b) Utskriftsinnstillingene ser slik ut når ingen skrivere er lagt til på maskinen.

c) Klikk så på "+" for å legge til en ny skriver. Du får opp følgende vindu.

d) Hvis du har et Avansert-ikon i vinduets verktøylinje, klikker du på det og år videre til trinn 3. Hvis ikke, følger du instruksjonene i trinn 2 for å få fram Avansert-ikonet.

2. Få frem "Avansert"-ikonet

Avansert-ikonet vises ikke som standard i Legg til skriver-vinduet, men for å kunne legge til skriveren riktig du ha tilgang til Avansert-kategorien. Følg instruksjonene under for å få fram Avansert-ikonet:

a) Høyreklikk hvor du vil i verktøylinjen i Legg til skriver-vinduet, og velg "Tilpass verktøylinje".

b) Flytt "Avansert"-ikonet til et sted på verktøylinjen. Dette gjør du ved å klikke og dra.

Hvis ikonet ble flyttet til verktøylinjen vil det se omtrent slik ut:

3. Legg til, og velg driver

Mens innholdet i "Avansert"-kategorien laster seg, inn vil du se et spinnende hjul. Når den er ferdig lastet inn, vil den se slik ut:

Angi riktig informasjon for skriveren du vil legge til:

• Fra Type-lokalmenyen velger du "Windows printer via spoolss".

• La "Enhet" stå uendret.

• I URL-feltet skriver du inn følgende url:

smb://pushprint.uio.no/skrivernavn
  • I stedet for å skrive "skrivernavn" i URLen, skriver du inn navnet på skriveren du vil legge til. Er du usikker på hva skriveren heter, kontakter du lokal IT.
  • I Navn-feltet skriver du inn et navn for skriveren. Navnet bestemmer du selv.

• Fra Bruk-lokalmenyen velger du en driver. Driveren forteller maskinen din hva slags informasjonen skriveren er mottakelig for. Én driver kan fungere med mange skrivere. Som regel fungerer likevel den driveren som har samme modellnavn som skriveren du skal skrive ut på, best.

Eksempel vises i følgende figur for skriveren lander.

Angi spesielle innstillinger for skriveren:

For noen skrivere trenger du spesielle driverpakker. Mer informasjon om det finner du her.

Avhengig av hvilken driver du har valgt vil du kanskje få spesielle innstillinger du kan sette for skriveren. I dette eksempelets tilfelle er det mange, som vist i bildet under.

Velg det du vet skriveren har og klikk OK. Skriveren vil da bli lagt til og du vil se den i listen av skrivere.

Publisert 3. juli 2015 13:26 - Sist endret 5. aug. 2016 09:12