«Går verden til helvete?», UiO og NMBU på Kulturhuset, Oslo Life Science 2019

  • Feb. 20, 2019

    Ordstyrer for kvelden var Per Olav Alvestad. 

    Han er kjent fra NRK-programmene NewtonSchrödingers katt og Ikke gjør dette hjemme.

  • Feb. 20, 2019

    Åpningsinnlegg: Hva vi har i vente, og hva vi fortsatt kan unngå?

    Bjørn Samset, forskningsdirektør Cicero

    Se hans innlegg.

  • Feb. 20, 2019

    1) Klimaendringer gir økt smitte mellom dyr og mennesker: Hvordan kan vi bekjempe det?

    Nye og mer effektive DNA-vaksiner mot influensa og pandemi

    Gunnveig Grødeland, forsker Det medisinske fakultet, UiO og Oslo universitetssykehus

    Se hennes innlegg.

  • Feb. 20, 2019

    Klimaendringer gjør at flåtten kryper nordover og omfanget av flåttbårne sykdommer øker – hva kan vi gjøre?

    Snorre Stuen, professor Veterinærhøgskolen, NMBU

    Se hans innlegg.

    I del 1 Klimaendringer gir økt smitte mellom dyr og mennesker: Hvordan kan vi bekjempe det?

  • Feb. 20, 2019

    Ny ebolavaksine utviklet i rekordfart med norsk hjelp

    Gunnstein Norheim, direktør for vaksineforskningsteamet, CEPI (the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations), og seniorforsker, Folkehelseinstituttet

    Se hans innlegg.

    I del 1 Klimaendringer gir økt smitte mellom dyr og mennesker: Hvordan kan vi bekjempe det?

  • Feb. 20, 2019

    Samtale med hovedinnleder Bjørn Samset, de tre innlederne i første bolk Klimaendringer gir økt smitte mellom dyr og mennesker: Hvordan kan vi bekjempe det? Gunnstein Norheim, Gunnveig Grødeland og Snorre Stuen og ordstyrer Per Olav Alvestad.

    Se samtalen.

  • Feb. 22, 2019

    Menneskers helse trues av dårlig dyrehelse – hva gjør vi? Om antibiotikasresistens og én helse

    Yngvild Wasteson, professor Veterinærhøgskolen, NMBU

    Se hennes innlegg

    I del 2 Når antibiotika svikter, hva gjør vi da?

  • Feb. 20, 2019

    3) Matsikkerhet: Hvordan mette en økende befolkning gitt mer varme og ekstremvær?

    Hvordan utvikle mer robuste, klimatilpassede kornsorter?

    Morten Lillemo, forsker Fakultet for biovitenskap, NMBU

    Se hans innlegg

  • Feb. 20, 2019

    Hvordan kan vi utnytte restråstoff og utvikle nye matprodukter som er både sunne og bærekraftige – og gir verdiskaping?

    Stine Marie Ulven, professor Avdeling for ernæring, UiO

    Se hennes innlegg.  

    I del 3 Matsikkerhet: Hvordan mette en økende befolkning gitt mer varme og ekstremvær?

  • Feb. 20, 2019

    Kortreist dyrefôr: Hva om vi kan fôre laks og gris med norsk skog

    Margareth Øverland, professor Fakultet for biovitenskap og leder av Foods of Norway, NMBU

    Se hennes innlegg.

    I del 3 Matsikkerhet: Hvordan mette en økende befolkning gitt mer varme og ekstremvær?

  • Feb. 20, 2019

    Kan alger fra havet redusere vårt framtidige matbehov?

    Stein Fredriksen, professor Institutt for biovitenskap, UiO

    Se hans innlegg.

    I del 3 Matsikkerhet: Hvordan mette en økende befolkning gitt mer varme og ekstremvær?

  • Feb. 20, 2019

    Avslutningsinnlegg: Hvorfor gjør vi ikke mer?

    Christoffer Klyve, nestleder Framtiden i våre hender

    Se hans innlegg.  

  • Feb. 20, 2019

    Samtale mellom ordstyrer Per Olav Alvestad, Yngvild Wasteson fra del 2 om antibiotikaresistens, Stein Fredriksen fra del 3 om matsikkerhet og hvordan fø en økende befolkning og Christoffer Klyve som holdt avslutningsinnlegget.

    Se samtalen.

  • Feb. 20, 2019

    Avslutningsinnlegg: Hvorfor gjør vi ikke mer?

    Christoffer Klyve, nestleder Framtiden i våre hender

    Se hans innlegg.  

  • Feb. 20, 2019
  • Feb. 20, 2019