- Fakta er din beste venn

Christoffer Hernæs (37) anses som en anerkjent internasjonal ekspert på Fintech og digitalisering. Her er hans tips til studenter som vil inn i bransjen.

Vær nysgjerrig

- Vær nysgjerrig på hva som egentlig årsaken til ting. Fakta er din beste venn. Verden i dag er i konstant endring, og ledelse kan ikke lenger basere seg på magefølelse og intuisjon. Nyutdannede sitter med fersk kunnskap og fakta, det gir ikke 40 års arbeiderfaring deg.

-  Mange kan beskrive en situasjon, de som skiller seg ut er de som klarer å si hva dette egentlig betyr i en sammenheng.

Engasjer deg i fagmiljøer

Hernæs fikk sin første jobb etter studiene i Davinci Consulting (Nå Devoteam Fornebu Consulting) ved å engasjere seg i ulike fagmiljøer innenfor innovasjonsfaget. Han sørget for å vise seg fram faglig, utenfor tradisjonelle bedriftspresentasjoner.

- CV’en til en nyutdannet er kort, og det er for mange tilfeldigheter som kan påvirke hvem som får jobben hvis du konkurrerer med 100 andre tilnærmet identiske CV’er.

- Det å overlate noe så viktig til en situasjon der jeg selv har så liten kontroll på forutsetningene, har jeg ikke noe tro på.

Du kan ingenting som nyutdannet

Han fikk et godt råd underveis i studiene, som han selv ikke likte å høre: som nyutdannet kan du ingenting.

- Som 24-åring lå verden foran mine føtter og jeg trodde jeg kunne alt. Men jeg tok innover meg at utdanningen først og fremst ga meg et godt rammeverk for at jeg kan strukturert og analytisk ta til meg kunnskap som har tatt meg langt, sier Hernæs og mener man må bruke det for det det er verdt.

Published Mar. 13, 2019 4:43 PM - Last modified Sep. 29, 2020 4:10 PM