Senior: Tur til Sorrento og Amalfikysten

Que bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Det samme kan vi si når vi tar turen til Italia og halvøya langt syd, som siden romertiden har vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Den sagnomsuste Amalfikysten, Sorrento, Capri og Pompeii tar deg med på en reise tilbake i tid, mens du ser vakre fotomotiver overalt blant buktene med sine stupbratte klipper. Påmeldingsfrist: 10. desember 2017

Turen kommer til å by på mange spennende syn på den vakre Amalfikysten!

Last ned reisebrosjyre:

Program

Dag 1: Oslo – Roma - Sorrentokysten

Direktefly fra Oslo om morgenen, gir oss en lang og fin ankomstdag. På vår vei mot kysten, stopper vi for vårt første møte med det italienske kjøkken. Etter en god og velsmakende lunsj, kjører vi videre sørover. Nå er landskapet som møter oss dramatisk og fascinerende, med azurblått hav, maleriske småbyer, stupbratte fjellsider og frodige daler. I dette behagelige klimaet trives sitroner, oliven og druer godt. Hotellet vårt ligger idyllisk til på en høyde med utsikt utover Napolibukten og Vesuv. Vi møtes til felles middag i hotellets restaurant om kvelden.

Dag 2: Sorrento by

Formiddagen brukes til å nyte hotellets fasiliteter og ta livet med ro. Etter hvert kjører bussen oss til Sorrento by hvor vi tar en spasertur med en lokal guide. Sorrento er intim og oversiktlig, og det er lett å orientere seg på egenhånd. Man blir fort betatt av de trange gatene og de spennende forretningene som ligger tett i tett i byens gågate og det pulserende torvet. Sorrento ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev på ”Et Dukkehjem” og ”Peer Gynt”. Det blir noen timer i Sorrento på egenhånd slik at man kan spise en lunsj og kikke litt rundt i butikkene. På ettermiddagen returnerer bussen til hotellet. Felles middag på hotellet.

Dag 3: Capri (frivillig utflukt)

”Det var på Capri jeg så henne komme”. I dag kan du velge å slappe av i Sorrento på egenhånd eller bli med på en frivillig utflukt til denne berømte øya som mange har drømt om. En halvtimes båttur bringer oss til havnen i Marina Grande. Minibusser snor seg på smale veier opp til byen Anacapri. Hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle hvileplasser ønsker oss velkommen. I byen ligger en liten kirke med en fantastisk gulvmosaikk, og kanskje noen har lyst til å avlegge et besøk i Munthes villa. Neste stopp er Capri by. Her finnes eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen her kan du sitte og nyte en espresso eller en kald drink mens du ser og blir sett… Felles middag om kvelden.

Dag 4: Positano, Amalfi og Pompeii

Turen i dag er spektakulær. Bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Underveis passerer vi maleriske fiskerlandsbyer som klamrer seg til de bratte åssidene. Appelsiner, sitroner og oliven er en viktig inntektskilde på Sorrento-halvøya. Vi besøker Positano, omtalt som «Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her på grunn av sin idylliske beliggenhet. Et vakkert panorama åpner seg – gamle bygninger, trange spennende gater, små kafeer og artige nisjebutikker. Positano er kjent for sin flotte klesmote, hvor kjolene er dekorert med blonder og broderier. Ha kamera klart, her finnes et av de mest fotograferte motivene i Italia – fiskebåter på stranden og hus som danner en fargerik mosaikk oppover de bratte åssidene.

Vi tar båt fra Positano til Amalfi og får med oss denne imponerende kyststrekningen fra sjøsiden. Det sies at for byens borgere som kommer til himmelen, blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Etter en liten  spasertur hvor vi imponeres av bl.a. St. Andreaskatedralen, samles vi til felles lunsj. Gled deg til en vill og vakker natur når vi kjører over en fjellkjede hvor den 1200 meter høye majestetiske vulkanen Vesuv kommer til syne. Pompeii er et arkeologisk eventyr. Den rike handelsbyen som hadde 20.000 innbyggere, ble i år 79 dekket av et 6 meter tykt lag av aske da vulkanen Vesuv hadde sitt store utbrudd. Det kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for mer enn 2000 år siden med sine mennesker, bolighus, butikker, offentlige bad og teatre, gir oss en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime».

Dag 5: Besøk på pastafabrikk Gragnano

Tenk å anlegge en hovedgate slik at livretten din kan tørkes i friluft? Det var det som skjedde i Gragnano, når de skulle legge til rette for pastaproduksjon sin. Brisen fra fjellet kom ned mot byen og ble blandet med havluft slik at tørking av den nå verdenskjente pastaen ble perfekt. I dag skal vi besøke denne fabrikken og nyte smaken av kortreist pasta. Felles middag om kvelden.

Dag 6: Napoli og Ischia

Det er mange meninger om Napoli, og det sies at det er enten en by du elsker, eller hater. Det er ikke å komme bort fra at den organiserte kriminaliteten har dype røtter her og at byen forfaller mange steder. Men den er så mye mer enn dette! Det historiske sentrum er på UNESCOs verdensarvliste, og byen har en flott beliggenhet i nærheten av Vesuv og med utsikt over Napolibukten. Her finner vi en metro som også fungerer som et undergrunns-kunstmuseum, vakre kirker og kapeller og trange gater med skjeve bygninger. Etter vår rundtur med bussen, tar vi ferje over til den idylliske øya Ischia, en øy som ligger ca 3 mil fra Napoli og er svært verdsatt for napolitanerne. Den lange kystlinjen er dekket av fjell, og øyas høyeste topp er vulkanen Epomeo. Ischia er et feriemål for de som setter pris på vakker natur, termalbad, små landsbyer og flotte strender. Vi tar en felles rundtur, spiser litt mat og det vil også bli litt tid på egenhånd før ferjen tar oss tilbake til Napoli. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7: Arrivederci a l’Italia

Mange dager med flotte opplevelser nærmer seg slutten. Om morgenen sier vi farvel til Vico Equense og Sorrentohalvøya og kjører tilbake til Roma. Kofferten er garantert litt tyngre enn da vi dro, og den inneholder kanskje noen smakfulle minner fra turen. Vi flyr direkte fra Roma til Oslo.

Pris

Turpris kr 14 990,- pr. person

Turprisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Roma t/r
 • 6 netter på dobbeltrom på hotell
 • 6 frokoster
 • 3 lunsjer
 • 6 middager
 • Utflukter i henhold til program
 • Reiseleder fra Norsk Tur
 • Tillegg: enkeltrom kr 1950,- pr. person
 • Frivillig utflukt til Capri kr 950 pr. person (inkl. buss, båt, lunsj, guide og minibuss)

Påmelding

 • For påmelding, avbestillingsregler og mer informasjon se tursiden på www.norsktur.no/uio
 • Du kan også kontakte Norsk Tur på 38 12 03 35 (betjent man-fre 09.00-15.30)
 • Påmeldingsfrist: 10. desember 2017
Publisert 16. nov. 2017 12:31 - Sist endret 24. apr. 2018 11:44