Senior: Svanesjøen med musikk av Peter Tsjajkovskij - FULLBOOKET!

Svanesjøen med Tsjajkovskijs udødelige musikk regnes som balletten over alle balletter. Seniorforeningen inviterer til ballettforestilling på Den norske opera & ballett til rabattert pris på kr 520. Forestillingen varer i tre timer og inkluderer to pauser. Du er velkommen til å ha med én ledsager.

Scene fra Svanesjøen på Den norske opera & ballett, foto: Erik Berg

Litt om forestillingen

Allerede første tone i komponistens lyriske mesterverk varsler om dramaet som skal komme. Påmeldingsfristen er 26.10.2018, men her gjelder «først til mølla»-prinsippet, så ikke nøl hvis du vil se denne forestillingen! Du er velkommen til å ha med én ledsager.

Nasjonalballettens versjon er skapt for kompaniet av Anna-Marie Holmes og er basert på Marius Petipa og Lev Ivanovs ballett som først ble danset i St. Petersburg i 1895. Forvandling og trolldom, trofasthet og svik, svart og hvitt: det mytiske stoffet bak Svanesjøen har inspirert kunstnere gjennom mer enn ett århundre. I sentrum står kjærligheten mellom svanedronningen Odette og prinsen Siegfried som trollmannen Rothbart gjør alt han kan for å ødelegge.

Svanesjøen er en publikumsfavoritt, men den er også en enorm utfordring. Dobbeltrollen som den gode svanedronningen Odette og den onde trollmannsdatteren Odile regnes som den mest krevende en ballettdanser kan ha. Ballerinaen må mestre to diametralt motsatte karakterer, og hun må veksle sømløst mellom den hvite og den svarte svanen, mellom det rene og det demoniske.

En time før forestillingen gis det en gratis introduksjon.

Les mer om forestillingen og se en trailer på nettsidene til Den norsk opera & ballett.

Pris

Prisen med rabatt er kr 520 per person.

Antall

30 personer

Påmelding

Arrangementet er fullbooket. Ta kontakt med Eva Gretland (e-post) hvis du ønsker å stå på ventelisten for ubenyttede billetter.

Informasjon

Styrets representant på arrangementet er Trond Harr. Ved behov for ytterligere informasjon kan han kontaktes på mobil 920 55 303 eller per e-post trond.harr@mn.uio.no.

Arrangør

Seniorforeningen
Publisert 11. sep. 2018 11:05 - Sist endret 17. okt. 2018 10:04