Tur til Dresden - FULLBOOKET!

Barokkbyen Dresden ble fullstendig utbombet i 1945, men er i dag nesten helt gjenoppbygd og fremstår som en av Tysklands aller vakreste byer. Den er fylt med ærverdige bygninger og gjennomsyret av klassisk kultur, men byr også på spennende moderne arkitektur. Bli med Seniorforeningen til Nord-Europas Firenze og opplev spennende og minnerike dager i hyggelig selskap!

Mange kaller Dresden Nord-Europas Firenze, mye på grunn av elven «Elbe» som renner gjennom byen og er med på å understreke dens vakre arkitektur.

Last ned reisebrosjyre:

Program

Dag 1: Oslo – Berlin

Vi flyr direkte fra Oslo til Berlin med Norwegian, med
avreise på formiddagen. Ved ankomst i Berlin vil
bussen stå klar til å frakte oss til Dresden, en tur som tar drøye to timer. Vi sjekker inn på vårt hotell som skal være basen de neste dagene, Hyperion Hotel Dresden, et 4-stjerners hotell som ligger midt i gamlebyen og med kort avstand til historiske sentrum og mange av de berømte severdighetene. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Byvandring i Dresden

I dag skal vi ta en spasertur i denne vakre byen som er så full av historie og arkitektur. Byens historiske sentrum byr på vakre bygninger som Semperoperaen, det barokke Zwinger-palasset og ikke minst den berømte Frauenkirche. Byens paradegate er Prager Strasse som byr på butikker og spisesteder. Guiden vil fortelle hvordan juvelen i barokk-Tyskland ble omhyggelig rekonstruert etter de alliertes massive bombing av byen 13. februar 1945. Felles lunsj og middag.

Dag 3: Tur til Leipzig og Wittenberg

dag skal vi bevege oss ut av byen, først tar vi turen til Leipzig, en av de mest populære i Tyskland. Denne hedersbenevnelsen er mye på bakgrunn av byens rike kultur og musikalske arv. Her skal vi ta en rundtur i byen, hvor utgangspunktet blir torget med sitt berømte byvåpen nedfelt i brosteinen. Her finner man også byens rådhus som er en av de fineste renessansebygningene i Tyskland, og Gewandhaus som har hatt besøk av flere verdenskjente orkestre og hatt premierer på stykker av Beethoven, Bruckner og Brahms. Vi spiser en felles lunsj før turen går videre til Wittenberg.

Lutherstadt Wittenberg er i dag et levende sted for å oppleve reformasjonen og  protestantismens begynnelse, og byen har hatt mange kjente innbyggere hvorav Martin Luther og Philipp Melanchton kanskje er de vi kjenner best. Sentrum er i dag et levende museum som gjenspeiler mye av kirkens historie. I Lutherhalle finner man noen av
verdens mest sjeldne bibler, og det var i Slottskirken at Luther i 1517 slo opp sine 95 teser på kirkedøren, og både han og Melanchton er begravet i denne kirken. Det blir en felles byvandring hvor vi skal følge i Luthers fotspor til mange av Wittenbergs historiske landemerker. Vi ankommer Dresden på ettermiddagen, og om kvelden blir det felles middag.

Dag 4: Dresden

dag er det tid for å nyte dagen på egen hånd. Byen har en uendelighet av muligheter for ulike interesser; kunstmuseer, historiske museer, parker og hageanlegg, konserter, utstillinger og katedraler m.m. Kanskje ønsker noen å se mer på byens historiske sentrum enn vi rakk å få med oss dag 2? I dag er det lunsj på egen hånd, og valgmulighetene er mange både når det gjelder priser og type kjøkken. Kanskje er lunsj på et “lokalt kjøkken” morsomt å prøve? Innimellom er det tid til et glass lokal hvitvin på en av de mange fortausrestaurantene! Felles middag om kvelden.

Dag 5: «Tre nøtter til Askepott»

I dag går turen til slottet Moritzburg, kanskje mest kjent her hjemme fra kultfilmen «Tre nøtter til Askepott» som vises på tv hver jul. Det ble opprinnelig bygget som et jaktslott av Kurfyrst Moritz av Sachsen i 1542. Det har senere fått et slottskapell, kunstige innsjøer og havn med fyrtårn. Det ligger vakkert plassert på en øy i vannet, og vi får en omvisning i noen av slottets 200 rom og syv saler. Retur til Dresden. Lunsj er på egen hånd. Felles middag om kvelden. Mulighet for operaforestilling (mer informasjon vil komme).

Dag 6: Elvecruise til Meissen

Etter frokost går vi om bord på en av de mange dampbåtene som ferdes på Elben, og dagens tur går inn i Sachsens tradisjonsrike vinområde. Meissen, ofte kalt Sachsens vugge, er kretshovedstad i Fristaten Sachsen. På en liten høyde troner Albrechtsburg slott som ble oppført i det 15. århundre og anses som det eldste palasset i Tyskland. Ved siden av finner vi byens domkirke som er et av de beste eksemplene på gotisk arkitektur, men på grunn av plassmangel ble den bygget som en av de minste domkirkene i Europa. Byen er også kjent for sin berømte porselensfabrikk som har produsert lekker porselen i over 300 år. I Meissen blir det lunsj på egen hånd og tid til å titte seg rundt. Buss tilbake til Dresden og felles middag om kvelden.

Dag 7: Sachsens vinrute

I dag går turen langs områdets berømte vinrute. Noen av områdets beste hvitviner kommer herfra, og de har lang erfaring med vinproduksjon. Guiden vil fortelle historier, forklare områdets vinproduksjon og vi skal også besøke noen av vingårdene. Det blir selvfølgelig smaking av forskjellige viner i løpet av utflukten. Etter felles lunsj går returen tilbake til Dresden. Felles middag om kvelden.

Dag 8: Hjemreise

Turen er ubønnhørlig slutt, og vi må si farvel til vakre
Dresden og det spennende Sachsen området. Bussen kjører oss til Berlin og flyplassen, og flyet vårt har avgang tidlig ettermiddag.

Pris

Turpris kr 14 950,- pr. person

Turprisen inkluderer:

  • Fly Oslo – Berlin t/r med Norwegian
  • Busstransport i henhold til program
  • 7 netter i dobbeltrom på 4* hotell i Dresden
  • 7 frokoster
  • 3 lunsjer
  • 7 middager inkl. 1/2 fl. vin
  • Utflukter i henhold til program
  • Tips
  • Reiseleder fra Norsk Tur
  • Tillegg: enkeltrom kr 2300,- pr. person; operaforestilling (mer informasjon kommer)

Merk: Norsk Tur tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og programmet og eventuelle trykkfeil i reisebrosjyren.

Påmelding

Påmeldingsfristen for dette arrangementet gikk ut 10. desember 2018 og turen er komplett fullbooket. Det er dessverre ikke noe mulighet for å bli satt på en venteliste.

Publisert 8. nov. 2018 14:10 - Sist endret 15. mai 2019 12:44