Ballett: Hedda Gabler

Norske og internasjonale kritikere hyllet Hedda Gabler etter urpremieren i 2017. «Nasjonalballetten tar danseteater til et nytt nivå med Hedda Gabler», skrev Dagsavisen blant annet. Produksjonen ble filmatisert av det franske filmselskapet Bel Air, og høsten 2019 er Nasjonalballetten invitert til det prestisjefulle Bolsjojteatret i Moskva med Hedda Gabler. Seniorforeningen har reservert 30 billetter til rabattert pris på kr 540. Du er velkommen til å ha med én ledsager. Påmeldingsfrist: 6. januar 2020

Bildet kan inneholde: underholdning, opptreden, scenekunst, scene, koreografi.
Etter Nasjonalballettens turné til Bolsjojteatret, kommer Hedda Gabler hjem til rommet balletten ble skapt for, Hovedscenen i Bjørvika. Foto: Den norske opera og ballett

General Gablers datter

Balletten bygger på Henrik Ibsens skuespill av samme navn.

Hedda Gabler oppdras som en gutt av sin far, general Gabler. Hun lærer at hun eier verden, så når hun som voksen kvinne møter låste dører, blir skuffelsen uutholdelig. Nå er hun hjemme etter en lang bryllupsreise i Europa med sin mann, Jørgen Tesman, og hun kjeder seg. Alle rundt henne vil innskrenke handlingsrommet hennes – forventningene deres er i ferd med å kvele henne. Da hennes tidligere kjæreste Eilert Løvborg dukker opp med et bokmanus i vesken og Heddas barndomsvenninne Thea Elvsted ved sin side, reagerer Hedda på en måte som blir farlig både for henne selv og andre.

Medskapende dansere

Grete Sofie Borud Nybakken medvirket selv til utformingen av rollen som Hedda Gabler – og ble overøst av lovord for innsatsen. «Borud Nybakken leverer en kraftprestasjon som er fascinerende stiv og fløyelsmyk på én gang. Hun er på scenen nesten hele tiden, og bærer forestillingen med sin styrke og uttrykksfullhet», skrev Aftenposten. «Hun er iskald, men med glødende raseri – uten at sårheten hennes forsvinner», mente Morgenbladet. «En danseprestasjon av de sjeldne», oppsummerte det internasjonale magasinet Seeing Dance.

Marit Moum Aune har regien og har skapt forestillingen i samarbeid med danserne. Musikken er ved Nils Petter Molvær som også selv medvirker i forestillingen.

Varighet

Forestillingen varer 2 timer 10 min. inklusive én pause.

Pris

Prisen med rabatt er kr 540 per person.

Antall

30 personer

Påmelding

Meld deg på arrangementet

  • Påmeldingsfrist: Mandag 6. januar 2020
  • Foreningen benytter seg av «førstemann til mølla»-prinsippet.
  • Billettene vil bli sendt ut pr post på forhånd.
  • Billettene betales til foreningens konto 6094 05 46268 innen 10. januar 2020.

  • Påmeldingen er bindende. Ubenyttede billetter må betales.

  • Arrangementet er åpent for medlemmer som kan ta med seg én ledsager. Det fylles ut ett skjema per person.

Informasjon

Styrets representant på arrangementet er Tone Gedde. Ved behov for ytterligere informasjon kan hun kontaktes på mobil 908 10 518 eller per e-post t.g.gedde@iln.uio.no.

Arrangør

Seniorforeningen
Publisert 25. nov. 2019 10:47 - Sist endret 4. des. 2019 13:45