Tur til Strasbourg og Alsace – AVLYST!

Strasbourg begynte som en romersk garnisonsby, som utpost mot germanerne, og har alltid ligget i et grenseområde og ved kryssende veier gjennom Europa. Byen er kjent for sin vakre gamleby, for EU-parlamentet m.m. Landskapet og arkitekturen i regionen er spesiell og sjarmerende. Bli med Seniorforeningen på slottsbesøk, vinsmaking, kanalbåter i Colmar, kurbyen Baden-Baden og en smakebit av panoramaveien i naturskjønne Schwarzwald! Påmeldingsfrist: 9. desember 2019

Bildet kan inneholde: fjellandsby, naturlig landskap, hill stasjon, by, landsby.
Til tross for sin beskjeden størrelse byr Alsace-regionen på et utrolig variert landskap og klima. Denne geografiske rikdommen bidrar også til mangfoldet i regionens lokale kultur og utsøkte kulinariske produkter.

Program

Last ned reisebrosjyren (pdf)

Dag 1: Oslo – Strasbourg

Vi flyr om formiddagen fra Gardermoen via Amsterdam. Strasbourg danner en fin base for vårt opphold i Alsace, sentralt plassert like ved grensen til Tyskland og med mange flotte historiske bygninger i bykjernen. Innsjekking på Hotel Golden Tulip Strasbourg Center The Garden i gangavstand til gamlebyen, Strasbourg. Hotellet byr på hyggelige, moderne fellesarealer og lounger med sittemuligheter både inne og en intim utendørsterrasse. Hotellet har fokus på bærekraft og grønne elementer, og man finner såkalte « vertikale hager » flere steder i bygningen. Reiseleder tar gruppen med på en kort orienteringsrunde i området rundt hotellet og deler av gamlebyen på vei til middag på en restaurant i nærheten

Dag 2: Colmar og Kaysersberg

Denne dagen starter vi med å kjøre sydover langs foten av fjellkjeden Vogesene. Turen går gjennom vinmarkene og en rekke små og store landsbyer. Vi besøker  Colmar, en av de flotteste byer i området og hovedstad til vinproduksjonen i Alsace. Vi besøker Unterlinden-museet i Colmar, et opprinnelig kloster. Her får man vandre rundt i klosterhagen, besøke et underjordisk kunstgalleri samt se stedets mest kjente verk: Isenheimer-altaren av Matthias Grünewald. Så går vi ombord i flate prammer, og nå skal vi på båttur i kanalene gjennom bydelen Little Venice, som er spesielt pittoresk med hele 45 fredede bygårder. Vi spiser lunsj på en rustikk restaurant i gamlebyen før vi setter kurs for Vogesene igjen. Nå skal vi besøke Kaysersberg, en billedskjønn landsby som av mange blir glemt, siden den ligger litt inneklemt blant bratte skråninger og vinranker. Doktor Albert Schweitzer kom fra Kaysersberg, og vi besøker museet viet hans liv som organist, minister og banebrytende doktor innen tropemedisin. En spasertur gjennom Kaysersberg lar oss oppleve noen av byens monumenter, bygninger, tårn og broer fra 1400-tallet. Vi returnerer til Strasbourg i god tid før middag.

Dag 3:  Route des Vins d’Alsace og slottsbesøk

Denne morgenen står vinruten for tur. Denne kalles på fransk « Route des Vins d’Alsace » og er en kjent opplevelsesrute som forbinder mange av Frankrikes vakreste landsbyer og kulturlandskap. Bussen kjører til Obernai, der vi skal ta en liten spasertur. Vi passerer flere sjarmerende småsteder som Boersch, Ottrott og Bernardswiller, og det blir stopp ved en lokal, relativt liten vinprodusent der vi skal få vinsmaking og høre om de prisbelønnede hvitvinene som kommer fra dette området. På en høyde ruvende over Rhinsletten bak Strasbourg finnes et spesielt sted: middelalderborgen Haut-Koenigsburg. Bygningen er blant Frankrikes mest besøkte turistmål, og utsikten utover dalen er ubeskrivelig vakker. Vi spiser lunsj underveis og er tilbake i Strasbourg utpå ettermiddagen.

Dag 4:  Omvisning på universitetet i Strasbourg, samt katedralen og Cave des Hospices 

Denne formiddagen skal vi besøke sentrum av Strasbourg. Gamlebyen Petite-France med sine kanaler og brostensbelagte smug preget av bindingsverkshus er absolutt verdt en spasertur. Vi starter dagen med et besøk på universitetet, der vi får vite om stedets mastergrad-utdannelse i Eurokultur. Så fortsetter vi til katedralen i Strasbourg. Denne er beskrevet av Victor Hugo som « et gigantisk og delikat under», noe vi lett kan forstå når vi får se det enorme kirkeskipet, fasaden samt det astronomiske uret. Den var lenge Europas høyeste bygning, og de som vil kan gå helt opp på utsiktsplattformen i tårnet. Rundturen denne dagen avsluttes med et besøk i Cave des Hospices, opprinnelig den gamle sykehuskjelleren i byen. Buehvelvinger dekker et stort areale her under jorden, som ble benyttet for å lagre mat og vin under middelalderen, for å sikre forsyninger til sykehuset. Det er en interessant historie ved stedet, og vi får se blant annet verdens eldste vinfat der tiden har stått stille siden 1400-tallet. Resten av dagen blir på egenhånd til å utforske Strasbourg.

Dag 5:  Dagen til fri disposisjon

I dag kan du utforske Strasbourg i ditt eget tempo eller ta det med ro og benytte deg av fasilitetene på hotellet. Reiselederen arrangerer en frivillig sykkeltur for de som ønsker det, langs kanalene og parkanleggene i Strasbourg.

Dag 6:  Utflukt til Baden-Baden og Schwarzwald i Tyskland

Denne morgenen benytter vi oss av nærheten til Tyskland. Vi krysser grensen over Rhinen og kjører i retning av Schwarzwald. Målet er den vakre tyske kurbyen Baden-Baden, som foruten varme kilder byr på alt fra brostensbelagte gater og fargerike småhus til staselige kasinobygninger med fontener og fresker. Etter en liten orientering, blir det tid på egenhånd til å uforske Baden-Baden. De som ønsker det kan kjøpe seg tilgang til de herlige Caracalla termene som allerede romerne nøt å bade i. Her finner du flere bassenger med ulik temperatur, og alt er naturlig velgjørende kildevann . Kurparken like ved er vakker og fin å spasere i etter badet. Så kjører vi deler av opplevelsesstrekningen Schwarzwald Hochstrasse som går opp i høyden. Vi stopper ved et hyggelig typisk tysk vertshus der vi får en innføring i hvordan man lager regionens stolthet : lagkaken som heter Schwarzwälder Kirschtorte, og som passer utmerket sammen med en kopp kaffe. Tilbake til Strasbourg utpå dagen. Ikveld blir det felles avslutningsmiddag på en gastronomisk historisk restaurant i gamlebyen.

Dag 7: EU-Parlamentet, Europarådet og hjemreise

Denne morgenen sjekker vi ut av hotellrommene våre. Før vi begir oss i vei mot flyplassen, velger vi å vie denne dagen til byens og noen av Europas viktigste institusjoner.  Vi starter med et besøk i Europarådet og får en guidet omvisning her. Menneskerettighetsdomstolen er en institusjon som kun gir tilgang ved domsprosesser. Derfor passeres denne bygningen kun fra utsiden, før vi spiser lunsj i området. Så står EU-Parlamentet for tur. Her får hver deltaker en audioguide, og det er mulig å se en 360 graders film med en introduksjon til EU-Parlamentet. Dere har også tilgang til en utstilling, samt at dere kommer inn i den store salen der alle medlemsmøtene foregår. Bussen fortsetter så til flyplassen, der vi går ombord i flyet og setter kurs for Norge.

Pris

Turpris kr 16 950,- pr. person

Turprisen inkluderer:

 • Fly Oslo – Strasbourg t/r
 • Busstransport i henhold til program
 • 6 netter i dobbeltrom på 4* hotell
 • 6 frokoster
 • 3 lunsjer
 • 6 middager inkl. 1 glass vin
 • Utflukter og inngangsbilletter i henhold til program
 • Tips
 • Reiseleder fra Norsk Tur
 • Tillegg: enkeltrom kr 2900,- pr. person; inngangen til Baden-Baden termen betales på stedet, ca. 25 €.

Merk: Norsk Tur tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og programmet og eventuelle trykkfeil i reisebrosjyren.

Påmelding

 • For påmelding, avbestillingsregler og mer informasjon se tursiden på www.norsktur.no/uio.
 • Du kan også kontakte Norsk Tur på 38 12 03 35 (betjent man-fre 08.30-15.30).
 • Påmeldingsfrist: 9. desember 2019
Publisert 8. nov. 2019 13:04 - Sist endret 13. mai 2020 09:19