English version of this page

Ofte stilte spørsmål

Dette er en liste over de mest stilte spørsmålene om bruk av Forskpro.

Hvem kan se vedlegg jeg laster opp?

Det er bare du, dine ledere, fakultetskoordinator og enkelte ansatte som jobber med brukerstøtte ved FADM og USIT som kan se prosjektbeskrivelse med vedlegg, vedtaksbrev for godkjenninger og andre dokumenter som lastes opp.

Hvordan registrerer jeg et prosjekt?

Gå til Forskpro - forskningsprosjektregisteret. Det kan hende du må logge deg på først – bruk da UiO-brukernavn og passord. Når du er logget inn, klikk på "registrer nytt prosjekt". Du får da opp dette bildet:

 1. Skriv inn tittel.
 2. Prosjektleder settes automatisk til den som registrerer, men du kan velge en annen UiO-ansatt.
 3. Ansvarlig enhet settes automatisk til den enheten prosjektleder hører til, men du kan endre dersom prosjektet tilhører en annen enhet. Dersom det under "ansvarlig enhet" står at det ikke finnes prosjektområde for din tilhørighet, ta kontakt med din fakultetskoordinator.
 4. Svar på de resterende spørsmålene.
 5. Klikk på "opprett".

Prosjektet er da opprettet, og du kan fylle inn nødvendig informasjon. Etter at feltene er utfylt, kan du laste opp prosjektbeskrivelse og andre relevante vedlegg. Det er bare du, dine ledere, fakultetskoordinator og enkelte ansatte som jobber med brukerstøtte ved FADM og USIT som kan se prosjektbeskrivelse med vedlegg, vedtaksbrev for godkjenninger og andre dokumenter som lastes opp.

Deretter kan du gå inn på fanen "godkjenninger" og registrere de godkjenningene prosjektet har.

Hvis prosjektet ikke behandler personopplysninger og ikke er helsefaglig er det ingen godkjenningsfane, men du kan laste opp alle vedlegg under "Prosjektbeskrivelse med vedlegg".

Hvordan importerer jeg prosjekt fra NSD?

Fra september 2020 vil prosjekter som er vurdert av NSD automatisk overføres til Forskpro. Du vil få e-post når dette skjer dersom du står som prosjektansvarlig i NSD. Unntaket er likevel Medisinsk og Odontologisk fakultet som skal registrere i Forskpro først. De kan benytte seg av manuell henting. 

Manuell import fra NSD

Fra starten av september kan du hente prosjektinformasjon fra NSD inn i et eksisterende Forskpro-prosjekt. Importen overskriver noen av feltene i Forskpro, i tillegg til å hente alle vedlegg, meldeskjema og vurdering fra NSD. Slik gjør du:

 1. Logg inn i Forskpro - forskningsprosjektregisteret.
 2. Finn ditt prosjekt og klikk "rediger".
 3. Det øverste spørsmålet er "Knytt prosjektet mot NSD". Velg "Ja" og legg inn ditt 6-sifrede NSD-registreringsnummer. Bekreft ved å klikke "Hent". 
 4. Hvis du angrer kan du gå inn igjen i spørsmålet og velge "nei". Da vil informasjonen i det gamle Forskpro-prosjektet ditt komme tilbake igjen.

Hvilken prosjektinformasjon hentes fra NSD?

Felter som hentes

NSD-informasjonen overskriver Forskpro. Du vil ikke kunne endre disse feltene. Skulle du ønske det må du redigere prosjektet ditt i Forskpro og velge "nei" på spørsmålet om å hente prosjektinformasjon fra NSD. Merk at da vil du miste alle vedlegg og all informasjon som er hentet fra NSD.

 • Prosjekttittel
 • Prosjektleder (prosjektansvarlig)
 • Ansvarlig enhet
 • Prosjekttype
 • Personopplysninger ja/nei
 • Tidsperiode
 • Prosjektsammendrag

Vedlegg som hentes fra NSD

Vedlegg du allerede har lastet opp blir ikke borte. Bare ledere og saksbehandlere kan lese vedleggene.

 • Meldeskjema (søknaden i NSD)
 • Vurdering
 • Alle vedlegg som er lastet opp i NSD
Publisert 14. aug. 2019 11:11 - Sist endret 29. juli 2020 12:24