Undersøkelse av fettsyrer og risiko for død av hjerte- og karsykdom i Fylkesundersøkelsene

Formålet med prosjektet er å undersøke kostholdsfaktorer som antas å være knyttet til hjerte- og karsykdom.

De norske Fylkesundersøkelsene er en stor kohortstudie med lang oppfølging. Deltakerne var unge og middelaldrende voksne fra Finnmark, Oppland og Sogn og  Fjordane. I et tidligere prosjekt basert på denne undersøkelsen er det funnet en sammenheng mellom transfettsyrer i kostholdet og død av hjerte- og karsykdom. Man ønsker nå å undersøke om det fins en sammenheng mellom rapportert inntak av mettede fettsyrer, på bekostning av en- og flerumettede fettsyrer, og død av hjerte- og karsykdom i oppfølgingsperioden.

TSD

  • Ja

Biobank

  • Nei

Godkjenninger

REK - Ja 1 fil

Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.

Tidspunkt for anonymisering og sletting av dataene

  • Anonymisering: september 2018
  • Sletting: september 2028

Prosjektleder / prosjektansvarlig ved UiO

Kjetil Retterstøl

Ansvarlig enhet

Avdeling for ernæringsvitenskap

Helsefaglig forskning

  • Ja

Personopplysninger

  • Ikke besvart

Tidsperiode

  • Start: september 2018
  • Slutt: august 2023