Forskningsprosjekter ved Det medisinske fakultet

Forskningsprosjekter ved Institutt for medisinske basalfag

Logg inn for å redigere prosjekter
Viser 1–25 av 36 prosjekter
Prosjektleder Tittel Enhet Godkjenninger Start Slutt Sist endret
Retterstøl, Kjetil Sulfur amino acids, energy metabolism and obesity (STAY) Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 2020 2023 11. mars 2024
Iversen, Per Ole Effekt av en faste-liknende diett hos pasienter med multippel sklerose - en randomisert studie Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2022 2025 11. mars 2024
Elstad, Maja Permissiv hyperkapnis effekt på cerebral sirkulasjon under hypovolemi Seksjon for fysiologi Intern, REK, NSD, Statens legemiddelverk 2019 2022 19. feb. 2024
Thoresen, Magne Machine learning for precision nutrition Avdeling for biostatistikk 2023 2026 5. jan. 2024
Lien, Nanna Applying a system dynamics lens to adoption, implementation and impact of school based primary prevention for health behaviour change Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2022 2024 2. jan. 2024
Lossius, Andreas Egenskaper ved B-celler hos friske individer Seksjon for anatomi Intern, REK, NSD 2016 2026 20. des. 2023
Henriksen, Christine GAIN Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 4. des. 2023
Iversen, Per Ole Protocol for the Food-Based Dietary Counselling intervention Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2015 2024 16. nov. 2023
Iversen, Per Ole CARDIOPULMONARY EXERCISE TESTING AS A DIAGNOSTIC ME TOOL Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2012 2025 16. nov. 2023
Iversen, Per Ole Forbedring av ernæringsstatus hos spebarn i det sør-vestlige Uganda Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2013 2025 16. nov. 2023
Henriksen, Christine Nutrition throughout the Treatment Course (NUTREAT) – Expanding care from hospital to home Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2023 2026 23. aug. 2023
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av marine omega-3 fettsyrer fra fiskeolje med ulik kvalitet Avdeling for ernæringsvitenskap REK, NSD 2009 2022 8. aug. 2023
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av fettkvalitet i et sunt norsk kosthold Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2012 2024 8. aug. 2023
Veierød, Marit Bragelien Prognostic factors in cutaneous melanoma: a population based-study. Avdeling for biostatistikk Intern, REK, NSD 2021 2024 1. juni 2023
Iversen, Per Ole Økologisk kosthold under svangerskapet og risikomarkører for helseeffekter Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK, NSD 2021 2025 23. mai 2023
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av måltider med forskjellige meieriprodukter Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2016 2026 20. apr. 2023
Hrubos-Strøm, Harald Akershus sleep apnea epidemiological cohort Avdeling for medisinsk atferdsvitenskap REK 2018 2027 19. apr. 2023
Iversen, Per Ole Follow-up study after two decades of mother-offspring pairs of the “Cardiovascular Risk Reduction-Diet in Pregnancy” (CARRDIP) randomized trial Avdeling for ernæringsvitenskap Intern, REK 2020 2025 19. apr. 2023
Andersen, Lene Frost In-depth investigation into the environmental sustainability aspects of the northern Norwegian diet Institutt for medisinske basalfag 2023 2026 3. apr. 2023
Myklebust, Even Moa A statistical framework for personalized multiple myeloma treatment Avdeling for biostatistikk 2021 2024 20. mars 2023
Sugar, Jørgen Afseth Epileptic seizures: activity of single neurons as a diagnostic marker Seksjon for fysiologi REK, Statens legemiddelverk 2023 2034 4. jan. 2023
Veierød, Marit Bragelien Uveal, acral and mucosal melanoma: rare, severe and little studied cancers Avdeling for biostatistikk Intern, REK, NSD 2022 2032 10. nov. 2022
Andersen, Lene Frost Towards a healthy and sustainable diet in Norway – The NOR-Eden project Avdeling for ernæringsvitenskap 2020 2025 27. feb. 2022
Gebremariam, Mekdes Tackling socioeconomic differences in weight development among youth Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2019 2023 7. feb. 2022
Andersen, Lene Frost A sustainable and healthy diet for young children Avdeling for ernæringsvitenskap 2019 2023 31. jan. 2022