Forskningsprosjekter ved Institutt for medisinske basalfag

Viser 1–25 av 35 prosjekter
Prosjektleder Tittel Enhet Godkjenninger Start Slutt Sist endret
Andersen, Lene Frost Development of a decision support system to prevent and treat disease-related malnutrition Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2016 2019 15. nov. 2017
Ulven, Stine Marie Underliggende biologiske effekter av et sunt nordisk kosthold-SYSDIETsub studie Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2009 2018 29. nov. 2017
Holven, Kirsten Bjørklund Effekt av metabolsk ugunstig fenotype under svangerskap på senere risikomarkører for hjerte- og karsykdom hos barn og unge Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2030 1. des. 2017
Lien, Nanna Early promotion of healthy dietary habits: Targeting kindergarten and home environments in a three-armed intervention study. Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2013 2018 12. des. 2017
Lien, Nanna The school as a public health actor: Strategies for successful implementation of guidelines for food and meals Avdeling for ernæringsvitenskap NSD 2016 2019 14. des. 2017
Moskaug, Jan Øivind Rekonsttruksjon av bryst med eget vev: mikrokirurgi eller fetttransplantasjon Seksjon for Biokjemi REK 2014 2020 25. jan. 2018
Glover, Joel NFR 251282 Targeted perturbation of perineuronal nets in specific neuron types to investigate adaptive plasticity after spinal cord injury Seksjon for fysiologi REK 2016 2020 28. jan. 2018
Amiry-Moghaddam, Mahmood Reza Vannkanalers rolle i Parkinsons sykdom Seksjon for anatomi REK 2018 2020 14. mars 2018
Glover, Joel HSØ Human iPS cells for studying disease mechanisms in spinocerebellar ataxia Seksjon for fysiologi REK 2011 2018 3. mai 2018
Holven, Kirsten Bjørklund Kartlegging av kolesterolnivå hos spedbarn i Norge Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2027 4. okt. 2018
Collas, Philippe ChroMet - Coupling metabolic state to spatial chromatin organization in adipose progenitor cells Seksjon for Biokjemi REK 2013 2018 4. okt. 2018
Iversen, Per Ole CARDIOPULMONARY EXERCISE TESTING AS A DIAGNOSTIC ME TOOL Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2012 2020 7. des. 2018
Iversen, Per Ole Protocol for the Food-Based Dietary Counselling intervention Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2015 2020 7. des. 2018
Storm, Johan Frederik Etablering av kommunikasjon med ikke-responsive pasienter ved hjelp av datamaskiner og basert på nye vitenskapelige mål for bevissthet Seksjon for fysiologi REK 10. jan. 2019
Krauss, Stefan Generation of adipose tissue from induced pluripotent stem cells for "organ on a chip" applications SFF - Hybrid Technology Hub Intern, REK 2018 2032 3. apr. 2019
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av måltider med forskjellige meieriprodukter Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2016 2026 4. apr. 2019
Lie, Hanne Cathrine ”FERDIGBEHANDLET- HVA NÅ?” Hvordan sikre gode overganger fra aktiv behandling til oppfølging hos ungdom med kreft Avdeling for medisinsk atferdsvitenskap NSD 2018 2022 4. apr. 2019
Thoresen, Magne Statistical hazard-harm control in a health institution from electronic health records Avdeling for biostatistikk 2019 2022 9. des. 2019
Carlsen, Monica Hauger Diet and dietary factors as predictors for frailty among elderly people Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2023 10. des. 2019
Iversen, Per Ole Forbedring av ernæringsstatus hos spebarn i det sør-vestlige Uganda Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2013 2021 2. jan. 2020
Larsen, Marie Hamilton Childhood epilepsy and parental health literacy (CEPAHL) Avdeling for tverrfaglig helsevitenskap (Helsefag) 2020 2024 17. feb. 2020
Kolset, Svein Olav Kosthold for bedre helse for mennesker med utviklingshemming i omsorgsboliger Avdeling for ernæringsvitenskap REK, NSD 2019 2022 18. feb. 2020
Iversen, Per Ole Hvordan naturkatastrofer kan påvirke ernæringsstatus hos barn i Uganda Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2022 18. feb. 2020
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av fettkvalitet i et sunt norsk kosthold Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2012 2022 4. mars 2020
Ulven, Stine Marie Helseeffekter av marine omega-3 fettsyrer fra fiskeolje med ulik kvalitet Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2009 2022 25. mars 2020