Forskningsprosjekter ved Institutt for medisinske basalfag

Viser 1–25 av 154 prosjekter
Prosjektleder Tittel Enhet Godkjenninger Start Slutt Sist endret
Veierød, Marit Bragelien Prognostic factors in cutaneous melanoma Avdeling for biostatistikk NSD 2020 2026 16. okt. 2020
Duttaroy, Asim K. Effekt av inntak av fruktekstrakter på kardiovaskulære risikofaktorer Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2020 16. okt. 2020
Stensløkken, Kåre-Olav Redusere kalsifisering av hjerteklaffer Seksjon for fysiologi REK 16. okt. 2020
Storm, Johan Frederik Validation and Further Development of Objective Measures of Human Consciousness Seksjon for fysiologi REK 2016 2022 16. okt. 2020
Ulven, Stine Marie OptiEGG Avdeling for ernæringsvitenskap REK 16. okt. 2020
Retterstøl, Kjetil Trender i lipidprofil i den norske befolkning etter år 2000 Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2023 16. okt. 2020
Scholz, Hanne Utvikling av "organ-on-a-chip" systemer in vitro for å studere fysiologiske responser fra organer, organlignende systemer innen metabolsk aktivt vev SFF - Hybrid Technology Hub REK 16. okt. 2020
Scholz, Hanne Etablering av kunstige biologiske systemer for bedre og mer effektiv fremstilling av endocrine progenitor celler eller insulinproduserende celler med bruk av stamcelle teknologi SFF - Hybrid Technology Hub REK 16. okt. 2020
Vinknes, Kathrine Humane koststudier og energimetabolisme Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2015 2021 16. okt. 2020
Simonsen, Anne Autofagi og magekreft Seksjon for Biokjemi REK 12. okt. 2020
Holven, Kirsten Bjørklund Betydning av Lp(a) for risiko for Hjerte- og kar sykdom Avdeling for ernæringsvitenskap REK 12. okt. 2020
Blomhoff, Rune Kostintervensjon med økologiske matvarer blant ernæringsstudenter Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2028 9. okt. 2020
Andersen, Lene Frost Norkost 4 forprosjekt Institutt for medisinske basalfag NSD 2020 2045 8. okt. 2020
Holven, Kirsten Bjørklund Health effects of salmon fish meal - ex vivo study Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2019 2028 2. okt. 2020
Brekke, Hilde Kristin Amming, vekt og hjerte-karsykdom Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2030 29. sep. 2020
Retterstøl, Kjetil Tanker om ikke oppnådd behandlingsmål for LDL-kolesterol og eventuelle konsekvenser for livskvalitet og ernæring Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2020 2022 29. sep. 2020
Frigessi, Arnoldo Analyse av historiske livskvalitetsdata fra pasienter med lokalavansert hodeog halskreft behandlet med kurativ intensjon og innrullert i tidligere observasjonelle kliniske studier - Historisk studie, Big Data for Quality of Life (BD4QOL) Consortium. Avdeling for biostatistikk REK 15. sep. 2020
Hem, Erlend Selvmordsadferd og hjelpsøking blant veterinærer i Norge: arbeidsrelaterteog individuelle faktorer (NORVET-prosjektet) Avdeling for atferdsmedisin REK 2020 2023 10. sep. 2020
Henriksen, Christine Ernæringsstatus etter stamcelletransplantasjon (NUTRIENT-studien) Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2017 2021 10. sep. 2020
Elstad, Maja Permissiv hyperkapnis effekt på cerebral sirkulasjon under hypovolemi Seksjon for fysiologi Intern, REK, Statens legemiddelverk 2019 2022 31. aug. 2020
Stensløkken, Kåre-Olav Inhibition of aortic valve calcification Seksjon for fysiologi 17. aug. 2020
Elstad, Maja Respirasjon og blodtrykksoscillasjoners effekt på hjertefrekvensvariabilitet Seksjon for fysiologi Intern, NSD 2017 2021 6. aug. 2020
Dalen, Knut Tomas The role of Plins and lipid droplets for hepatic and muscular insulin resistance Avdeling for ernæringsvitenskap 2013 2027 29. juli 2020
Holven, Kirsten Bjørklund FH og livslang kolesterolbelastning Avdeling for ernæringsvitenskap REK 10. juli 2020
Holven, Kirsten Bjørklund Effekt av melkeproteiner på kroppssammensetning, muskelstyrke, inflammasjon og benhelse hos eldre personer Avdeling for ernæringsvitenskap REK 2024 10. juli 2020