Forskningsprosjekter ved Avdeling for Ernæringsvitenskap

Spedkost 3

Kostholdet blant spedbarn i Norge er tidligere kartlagt som del av de landsomfattende kostholdsundersøkelsene. Spedkostundersøkelsene har blitt gjennomført to ganger tidligere, i 1998-99 (Spedkost 1) og i 2006-07 (Spedkost 2). Det skal i 2018-19 gjennomføres en ny Spedkostundersøkelse (heretter Spedkost 3).  Formålet med Spedkost 3 er å øke kunnskapen om kostholdet til spedbarn, følge utviklingen i kostholdet over tid, få et bedre grunnlag for å gi råd om kosthold samt å forebygge kostholdsrelaterte helseproblemer i denne aldersgruppen. Spedkost 3 vil gjennomføres som et samarbeidsprosjekt mellom Folkehelseinstituttet (FHI) og Universitetet i Oslo (UiO). Som for de tidligere Spedkostundersøkelsene vil Spedkost 3 inkludere en kartlegging av kostholdet til barn ved 6 og 12 måneder alder.

Les mer om prosjektet

Prosjektbeskrivelse med vedlegg

Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.

TSD

  • Ja

Godkjenninger

NSD - Ja 3 filer

Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.

Tidspunkt for anonymisering og sletting av dataene

  • Anonymisering: desember 2020
  • Sletting: desember 2040

REK - Ikke behov 2 filer

Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.

Andre godkjenninger1 fil

Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.

Prosjektleder

Lene Frost Andersen

Ansvarlig enhet

Avdeling for ernæringsvitenskap

Forskere

Prosjekttype

  • Forskerprosjekt

Helsefaglig forskning

  • Ja

Personopplysninger

  • Ja

Tidsperiode

  • Start: januar 2018
  • Slutt: desember 2040
Logg inn for å redigere