Spedkost 3
Kostholdet blant spedbarn i Norge er tidligere kartlagt som del av de landsomfattende kostholdsundersøkelsene. Spedkostundersøkelsene har blitt gjennomført to ganger tidligere, i 1998-99 (Spedkost 1) og i 2006-07 (Spedkost 2). Det skal i 2018-19 gjennomføres en ny Spedkostundersøkelse (heretter Spedkost 3). Formålet med Spedkost 3 er å øke kunnskapen om kostholdet til spedbarn, følge utviklingen i kostholdet over tid, få et bedre grunnlag for å gi råd om kosthold samt å forebygge kostholdsrelaterte helseproblemer i denne aldersgruppen. Spedkost 3 vil gjennomføres som et samarbeidsprosjekt mellom Folkehelseinstituttet (FHI) og Universitetet i Oslo (UiO). Som for de tidligere Spedkostundersøkelsene vil Spedkost 3 inkludere en kartlegging av kostholdet til barn ved 6 og 12 måneder alder.
Prosjektbeskrivelse med vedlegg
Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.
TSD
- Ja
Godkjenninger
NSD - Ja 3 filer
Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.
Tidspunkt for anonymisering og sletting av dataene
- Anonymisering: desember 2020
- Sletting: desember 2040
REK - Ikke behov 2 filer
Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.
Andre godkjenninger1 fil
Disse dokumentene er kun synlige for prosjektleder, enhetens leder og forskningsadministrasjon.