Forum for forskningsetikk

Forum for forskningsetikk utgår fra Forskningskomiteen ved UiO. Fakultetene arrangerer Forum for forskningsetikk på vegne av UiO med arrangementer hvert semester.

Tidligere

Bildet kan inneholde: person, hake, smil, produkt, menneskelig.
Tid og sted: 29. apr. 2022 09:3011:30, Helga Engs Hus - Auditorium 1

Medforfatterskap er viktig for merittering, og kan være kilde til uenighet i forskningsprosjekter. I dette arrangementet får du høre innledninger og perspektiver med erfarne forskere og ledere fra forskjellige fagfelt.  

En illustrert figur som viser elementer og kompleksitet innen forskning, for eksempel tall, statistikk, grafer, molekyler, dna og så videre.
Tid og sted: 25. okt. 2021 09:0012:00, Domus Medica, Lille auditorium

Arrangementet tar for seg interessekonflikter og etikk rundt forskning og patenter. Arrangementet er for alle ansatte og du kan delta både fysisk og via Zoom.

Tid og sted: 30. okt. 2020 08:3010:00, Auditorium 1, Georg Sverdrups hus

Mye tyder på at tverrfaglig prosjektsamarbeid, med internasjonale samarbeidspartnere, er faglig og etisk krevende. Gode avtaler og regler for konflikthåndtering er nødvendig men ikke tilstrekkelig. Ulike tradisjoner innen ulike fag i ulike land setter bl.a. spørsmål om datahåndtering, publikasjonsform og forfatterskap på prøve.