UiO:Bildearkiv

UiO:Bildearkiv inneholder bilder tatt av egne og eksterne fotografer på oppdrag for UiO. Bildene er i utgangspunktet klarert i forhold til rettigheter og samtykker. Bildene er tilgjengelig for alle enheter ved UiO.

Alle ansatte ved UiO har tilgang til UiO:Bildearkiv med vanlig brukernavn og passord via Feide.

Logg inn i bildearkivet

Hva finnes i bildearkivet?

Fellesarkivet (UiO:Bildearkiv)

Etter at du har logget inn, får du tilgang til UiO:Bildearkiv. Det er dette som er hovedarkivet til UiO. I tillegg er det tre delarkiver som heter UiO:Pressebilder, UiO:Logo og UiO:Bygninger. Inn- og utlogging finner du oppe i høyre hjørnet.

Bildet kan inneholde: fotografi, tekst, nettsted, font, redigering.

Ønsker din enhet eget arkiv?

Opprettelse av egne arkiv vil foreløpig være forbeholdt UiOs fakulteter, NHM, KHM,UB og andre store enheter med behov eget arkiv.

Har du også tilgang til eget arkiv, kommer det opp sammen med de andre. Tilgang gis av hver enkelt arkivs administrator. Enhetsarkivene skal i utgangspunktet dele relevante bilder med UiO:Bildearkiv. Slik vil alle kunne få et stort tilfang av bilder uavhengig om man har et eget arkiv eller ikke.

Kontakt bildearkiv@admin.uio.no hvis din enhet ønsker å ha et eget arkiv. Kostnader til drift av arkivet finansieres av LOS med bidrag fra den enkelte enhet. Det er ingen bindingstid på avtale om eget arkiv.

Bilder og samtykke ved bruk av UiO:Bildearkiv

GDPR trådte i kraft i Norge 1. juli 2019. Det betyr i praksis at det er strengere regler for oppbevaring av personlige data. Brukerne får også to nye viktige rettigheter: Rett til tilgang og rett til å slette.

Publisert 23. jan. 2012 10:09 - Sist endret 27. mai 2020 09:30