Bildearkiv

UiOs bildearkiv inneholder bilder tatt av egne fotografer og på oppdrag for UiO. Bildene er tilgjengelig for alle enhetene. Arkivet oppdateres fortløpende med nye bilder.

Alle ansatte ved UiO har tilgang til bildearkivet med vanlig brukernavn og passord.

Logg inn

Retningslinjer

Når du benytter bilder fra bildearkivet aksepterer du følgende retningslinjer:

  • Bildene i arkivet eies av UiO dersom ikke annet er oppgitt. Det vil si at bildene i utgangspunktet kan benyttes fritt i alle sammenhenger hvor UiO står som avsender.
  • Enkelte bilder kan kun benyttes etter avtale. Kontaktpunkt vil i så fall være oppgitt i feltet "Restriksjoner for bruk".
  • UiO og fotografen skal alltid krediteres. Eksempel: © UiO/Anders Lien
  • Nærbilder av personer kan kun benyttes dersom personen har skrevet under på en samtykkeerklæring (pdf), eller dersom personen har gitt samtykke på annen måte. Ta kontakt hvis du er usikker eller trenger hjelp.
  • Ved gjengivelse av kunstverk (skulpturer, malerier osv) må lisensavtale inngås med BONO god tid i forveien. Dette gjelder også kunstverk i og utenfor UiOs bygninger. Unntaket er gjengivelse i undervisningssammenheng, for eksempel powerpoint-presentasjon til bruk under forelesning.
  • Enheten står ansvarlig for all bildebruk. Dersom du er usikker på om bildet kan benyttes til ønsket formål, ta kontakt med bildearkiv@admin.uio.no.

Enheter med egne bildearkiv

Enkelte enheter har egne arkiv i bildearkivet. Tilgang til disse arkivene styres av den enkelte enhet. Ta direkte kontakt med nettredaktør ved enheten

Til deg som er nettredaktør: slik gir du tilgang til eget arkiv.

 

Publisert 23. jan. 2012 10:09 - Sist endret 1. jan. 2019 12:12