For SV-ansatte: informasjon om foto

Fakultetet ønsker at alle ansatte skal ha bilde på sin ansattside. Nyansatte bør bestille tid for fotografering snarest mulig.

Det er mulighet for den enkelte å reservere seg, men vi oppfordrer sterkt til å legge ut personbilde.

Slik bestiller du foto:

Kontakt din administrative leder som ordner fotoavtale for deg med  fotografene Lasse Moer eller Tron Trondal i SV-fakultetets fotoservice.

Hvorfor det er viktig med personbilde på web:

  • Bilder av våre ansatte er en service som SV-fakultetet tilbyr både egne ansatte og eksterne brukere, f.eks til profileringsformål. Et bilde gir et positivt inntrykk av våre ansatte og våre nettsider.
  • Bilde er bra for interninformasjon, andre på enheten vet hvordan du ser ut.
  • Tiden er nesten alltid knapp når noen trenger et bilde. Da er det fint hvis SV-fakultetet allerede har et bilde av deg. Du slipper å bruke tid på å ta et bilde på kort varsel.

Bruk av personbildene

  • Bildet legges ut på din egen ansattside. Her legges det også ut en lenke til et eget pressebilde i høy oppløsning.
  • Når noen trenger bilde av deg, viser du til din ansattside hvor bildet enkelt kan lastes ned.
  • Bildet er gratis å bruke. UiO har rettighetene til bildet. Bilder skal alltid krediteres med fotografens navn. Hvis du vet ikke vet navnet på fotografen, skal alltid "UiO" oppgis. Dette må du opplyse om når noen bruker bildet. Opphavsrett på Universitetet i Oslos nettsider
  • Bildet brukes av presse, tidsskrifter og forlag. Det kan havne hvor som helst.

Hva er en ansattside?

Alle ansatte skal ha en egen ansattside. Du får hjelp fra din lokale webredaktør til å opprette en slik side. Det er svært viktig at du holder siden oppdatert.

Siden innholder din kontaktinfo, bilde av deg og en beskrivelse av hva du arbeider med. Her kan du også legge ut detaljert informasjon om prosjekter, publikasjoner og annet som du har lyst å informere om.

Normalt sett er det denne siden som gir treff når noen søker opp kontaktinfo til deg på UiOs nettsider. Den enkelte ansatte har selv ansvar for at informasjonen på siden er korrekt.

Spørsmål?

Kontakt din lokale administrative leder eller nettredaktør.

Opphavsrett på Universitetet i Oslos nettsider

[Retningslinjer vedtatt av avdelingsledermøtet (SV) 31.8.2011]

Publisert 16. des. 2014 12:50 - Sist endret 4. jan. 2019 12:59