Nettredaktør grunnenhet - institutt, senter

Nettredaktør ved grunnenhet er nettredaktør for nettstedet til hele enheten, og er bindeleddet til hovedenheten og dens nettredaksjon.

Rollebeskrivelse

• Nettredaktør ved grunnenhet har en klart definert rolle innenfor informasjons- og kommunikasjonsarbeidet på enheten.
  • Nettredaktøren sitter i eller har møterett i lederforum eller har nær kontakt med den øverste ledelsen på grunnenheten.
  • Nettredaktøren rapporterer faglig direkte til leder - kontorsjef eller instituttleder.

Myndighet

• Gi eller ta bort retten til å publisere på grunnenhetens nettsider.
  • Gi pålegg til publisister om å følge retningslinjer.
  • Gjøre endringer på grunnenhetens nettsider som ikke følger retningslinjer og standarder.
  • Gjøre innkjøp av varer og tjenester innenfor det budsjetterte.

Ansvar

• Lede lokal redaksjon ved enheten.
  • Være bindeledd mellom enheten og hovedenheten.
  • Operasjonelt redaksjonelt ansvarlig for nettsider på enheten, men dette betyr ikke at det bare er nettredaktør som skal publisere på nettstedet.
  • Redaksjonelt oppfølgingsansvar i forhold til enhetens nettsted, inkludert underliggende enheter.
  • Foreslå budsjett for nettstedet.
  • Sørge for at retningslinjer for nettstedet blir fulgt.
  • Ha et system for at rettigheter blir tildelt publisister.
  • Gi godkjenning innenfor myndighetsområdet eller ta saken videre.
  • Lede utviklingsprosjekter eller være prosjekteier.
Publisert 12. mars 2014 11:35 - Sist endret 30. mars 2017 15:18