Tilbakemeldingsfunksjon

Tilbakemeldingsfunksjonen gir brukeren mulighet for å gi tilbakemelding på en nettside. Du kan enten få anonyme tilbakemeldinger eller la brukeren skrive inn e-postadressen sin, slik at du kan svare vedkommende.

Anbefalt bruk

Tilbakemeldingsfunksjonen bør plasseres på sider der det er viktig å vite om brukeren får gjort det han eller hun har kommet for å gjøre, og der tilbakemeldinger fra brukere gir deg informasjon om hva du evt. bør føye til av informasjon. Vi anbefaler at den derfor brukes på de fleste nettsider, med unntak av navigasjonssider og aktuelle saker som nyheter og arrangementer.

Hvis du gir brukeren mulighet til å legge inn e-postadressen sin, slik at vedkommende får direkte svar, må dere ha bemanning som svarer på henvendelsene.

Slik legger du inn tilbakemeldingsfunksjon

  1. Opprett eller velg en e-postadresse, slik at du kan motta tilbakemeldingene fra de brukerne som svarer "nei" på om de finner det de leter etter, og legger igjen en kommentar.
  2. Velg "Kilde" i redigeringsmodus. 
  3. Hvis du vil ha anonyme tilbakemeldinger, lim inn denne koden, inkludert e-postadressen tilbakemeldingene skal gå til: 
${resource:feedback mail-to=[navn@epost]}

     4. Vil du gi brukeren mulighet til å legge inn e-postadressen sin, slik at du kan svare vedkommende, lim inn denne koden:

${resource:feedback mail-to=[navn@epost] reply-to-field=[true]}

Med lenke til kontaktpunkt

Det går også an å spesifisere adresse til en egen kontaktside om det er hensiktsmessig: contact-url=[http://adresse.til/kontakt/punkt.html]

${resource:feedback mail-to=[navn@epost] 
contact-url=[http://adresse.til/kontakt/punkt.html]}

Plassering

TIlbakemeldingsfunksjonen bør plasseres nederst i brødtekstfeltet på artikler og arrangementer. Den kan plasseres i høyre kolonne eller i egen boks i forsidemal.

Slik ser komponenten ut i bruk i brødtekstfeltet

Etter å ha klikket på "Ja, jeg fant det"

Etter å ha klikket på "Nei, jeg fant det ikke" uten reply-to felt

Etter å ha klikket på "Nei, jeg fant det ikke" med reply-to felt

Eksempel på bruk

Tilbakemeldingsfunksjonen

Hvordan finne brukerstatistikk

 

Publisert 29. apr. 2014 13:11 - Sist endret 13. apr. 2018 09:35