Pensumlister

Pensumlisten er en vanlig artikkelmal. Du kan legge inn overskrifter, avsnitt, punktlister og lenker for å strukturere pensumlisten.

Pensum skal ligge på semestersiden og være klart når semestermappene publiseres

Pensum skal ligge åpent tilgjengelig på semestersiden til emnet, og ikke på eksterne nettsider eller i Canvas. En grunn til dette er at studentene enkelt skal kunne finne fram til alt pensum på et sted, en annen at alt pensum skal rettighetsklareres i forhold til Kopinor-avtalen.

Pensumlistene skal være klare og kvalitetssikret når semestermappene publiseres, slik at studentene kan planlegge neste studiehalvår og innkjøp av pensum. Dette sammenfaller også med fristene for å sende oppdaterte lister til universitetsbiblioteket og Akademika.

UiO er forpliktet til å ha tilgjengelige pensumlister tilbake i tid. Pensumfilene i semestermappene blir derfor også kopiert til det interne studinfo-arkivet, men den løsningen forutsetter at pensumfilene ligger strukturert der de skal.

Kvalitetssikre og publisere

På semestersidene er det lagt opp til en fast arbeidsflyt for kvalitetssikring av pensumlister fra semester til semester.

I nye semestermapper ligger en avpublisert versjon av pensumlisten slik den var sist gang emnet gikk.

1. Oppdater pensumlisten med eventuelle endringer for neste semester.
  2. Pensumlisten skal være korrekt, inneholde tilstrekkelig informasjon og være enkel å forstå. Sjekkliste for en ryddig pensumliste:
    • Listen er sortert i kategoriene Bøker, Kapitler, Artikler og Annet. Lag overskrifter for å gjøre innholdet lett leselig.
    • Listen er eventuelt sortert etter Obligatorisk og Anbefalt pensum
    • Listen er oversiktlig og ryddig, slik at det er enkelt for studentene å finne fram til riktig tekst/bok/ressurs.
    • Ressursene på en liste følger samme referansestil.
    • Lenker til digitale ressurser fungerer.
    • Ressursene skal være tilgjengelige for alle studenter, via bibliotek, bokhandel, kompendium og/eller internett.
  3. Digitale versjoner av artikler/kapitler til kompendium: sjekk om det fins digitale versjoner i biblioteksøk. Dette sparer både miljøet og studentenes økonomi.
  4. Publiser dokumentet.
  5. Pensumlista lenkes automatisk opp fra semestersiden etter at den er publisert.
  6. NB! Ikke last opp pensumliste som pdf. Pensumlisten skal være en nettside og filen skal hete index.html

Send oppdatert pensumliste til biblioteket og Akademika

1. Send listen til fagreferent/fagansvarlig ved biblioteket, slik at biblioteket kan holde sine samlinger oppdatert og tilby den litteraturen faget trenger. Studentene forventer at pensum skal være tilgjengelig fra biblioteket.
  2. Frister for innsending til Akademika er 15. mai for høstsemesteret og 15. oktober for vårsemesteret. Kompendie- og kopiutsalget har tilsvarende frister 1. mai og 1. november.

Publisert 14. mars 2014 12:38 - Sist endret 31. okt. 2018 12:02