Enhetspresentasjon på norsk

De fysiske bibliotekene er plassert under http://www.ub.uio.no/bibliotekene/. For engelske enhetssider brukes samme oppsett, men bruk disse engelske termene.

Presentasjonen av de fysiske bibliotekene skal gi brukerne viktig informasjon knyttet til den fysiske enheten. Eksempler på slik informasjon er:

  • Kontaktinformasjon
  • Åpningstider
  • Fasiliteter ved biblioteket

Presentasjonen er først og fremst rettet mot eksterne målgrupper.

Format

Vi bruker forsidemalen i Vortex til enhetssidene, i fullbredde uten venstre- eller høyremeny.

Obligatorisk innhold

Bilde

Alle enhetene skal ha et bilde som illustrasjon. Motivet kan enten være av eksteriør eller interiør. Størrelsen på bildet skal være 970px x 270px.

Innledning

Det er valgfritt om enheten skal ha en kort innledning om den fysiske enheten. Maksimalt to setninger, og innledningen legges under bildet.

Åpningstider og kontaktinformasjon

Åpningstider og kontaktinformasjon vises i to kolonner. Åpningstider i 1/3 kolonne venstre og Kontakt i 2/3 høyre. Kontaktinformasjon deles igjen i to kolonner, men lenker til Ansatte, Kart og Flere adresser (kontaktveiviser) til høyre.

Synliggjør hovedåpningstidene på enhetssiden og lenk til egen side med alle åpningstider, f.eks. jul, påske, ekstraordinære åpningstider når det er relevant.

Bruk biblioteket

Søk i hele biblioteket

Det er viktig å ha en lenke til søkesiden vår, slik at vi gjør det enkelt for brukere å finne ut hvordan man søker i Oria mm.

Fagsidene

Her lenkes det til de relevant fagsidene.

Valgfritt innhold

Lån og bestillinger

Inneholder lokal låneinformasjon. Hvis det er mye informasjon så legges det i en egen mappe som det lenkes til.

Samlinger

Beskrivelse av hvor brukerne finner samlingene. Bruk gjerne kart hvis tilgjengelig. Siden blir tilgjengelig i venstremenyen og innholdsfeltet.

Andre fasiliteter

Vi lager også sider for andre fasiliteter vi mener er viktig for brukerne våre. For eksempel kan informasjon om mat og drikke (kafeer), kunstsamlinger, nye bøker eller andre unike fasiliteter være interessant for brukerne. Vi spør oss selv alltid om informasjonen faktisk er relevant for brukerne våre før vi publiserer.

Aktuelt, og arrangementfeeder

Feed fra aktueltsaker og arrangemeng ved egen avdeling.

Annet

Det kan dukke opp annen informasjon som lokal redaktør kan vurdere om det er relevant og viktig for brukeren å ha på denne siden.

 

Publisert 14. mars 2014 13:17 - Sist endret 12. sep. 2018 13:22