Blogging og nettlæring

Blogg er slang for weblog eller nettlogg, som man kaller dette fenomenet på norsk. En blogg er et verktøy som enkelt lar deg føre en online loggbok uten at du kan HTML eller andre heksekunster.

Blogg er et populært virkemiddel for travle mennesker med noe på hjertet, ettersom denne teknologien kjapt lar deg publisere stoffet ditt for millioner av nettsurfere. Politiske partier, søkemaskiner, akademikere... Alle kan ha en blogg.

Du finner også flere reiseblogger her på TF. Ønsker du å starte din egen blogg ta kontakt med IT-avdelingen på hjelp@teologi.uio.no

Tips for blogg og nettlæring

Blogging kan også anvendes i pedagogisk øyemed. Bloggføringen kan være et arbeidskrav og bloggen kan bli en ressurs deg hvis du underviser i emnet et annet semester.

  • Skal dere på ekskursjon eller studiereise, kan dere blogge opplevelsene deres og bloggen kan senere brukes til å repetere hva dere lærte på tur.
  • For større gruppearbeider eller prosjektarbeid er blogging en fin rapporteringsform.
  • Skal du på en konferanse som er relevant for et emne du underviser i, kan du blogge opplevelsene dine mens du er borte, så studentene kan følge med.
  • Har studentene dine en praksisperiode, kan de blogge erfaringene sine og slik dele dem med hverandre før de er tilbake på campus.
  • Hvis en student skal reise bort for en periode, kan hun eller han kanskje tenke seg å blogge mer eller mindre fagrelaterte tanker og hendelser under reisen. Slik kan det bli en læringsopplevelse for flere.
Publisert 28. feb. 2010 15:12 - Sist endret 12. okt. 2015 10:17