Veien videre

Gjør søkeren selvgående. Når søkeren er trygg på at han har kommet til rett sted og har blitt nysgjerrig på programmene vi tilbyr, er det opp ham selv å ta dette videre. Sørg for at søkere kan orientere seg på nettsidene våre og finne fram til nyttig informasjon på egen hånd.

Dypdykk i nettsider

Se på aktuelle programsider, semestersider og forelesningssider sammen med søkeren. Oppfordre ham gjerne til å gå videre inn i nettstrukturen. Pensum, læringskrav, timeplan og info om eksamen finnes på semestersidene, og disse kan gi søkeren nyttige innspill i valgprosessen.

Ressurssøk

Henvis til ressurssøk som søkeren kan studere selv. Oppfordre søker til å:

  • sjekke ut relevante stillinger på finn.no for å se hvilken kompetanse som etterspørres i stillingsannonser
  • kontakte aktuelt studieinfosenter
  • kontakte personer i arbeidslivet for å få nyttig info hvilken utdanning/ fagsammensetning som etterspørres i en viss bransje - les mer om kompetanse
  • besøke UiO på Åpen dag (andre torsdag i mars)

Et lite heiarop på veien

Berolige søker med at det å velge utdanning er en prosess som tar lang tid for de fleste, og at det er viktig å gi dette tid. Det kan være mange studier som er "riktige" for akkurat denne søkeren, og det er ikke nødvendigvis dramatiske forskjeller mellom to studieprogrammer. Valg av utdanning er viktig, men det er ikke siste mulighet til å gjøre valg for sin yrkesframtid.

Publisert 26. feb. 2015 09:35 - Sist endret 11. juli 2018 11:29