Forsker Grand Prix 2020

Har du hørt om Forsker Grand Prix? Det er ikke en sangkonkurranse, ei heller et billøp. Forsker Grand Prix er forskningsformidlingens grand prix, der ph.d-kandidater blir drillet i å presentere forskningen sin. Påmeldingen er åpen til 11. mai! 

Bildet kan inneholde: prisutdeling, tildele, begivenhet, fagbrev.

Halvor Høen Hval og Marthe Lefsaker Sakrisvold kom på henholdsvis første og andre plass i Forsker Grand Prix i Oslo og Akershus. (Foto: Yngve Vogt/UiO).

Finalen i Forsker Grand Prix Oslo holdes på Latter scene i slutten av september, og frem til da får deltagere grundig opplæring og coaching i formidling og kommunikasjon.

- Formålet med Forsker Grand Prix er å gi forskningsformidling høyere prestisje og mer oppmerksomhet, og samtidig bidra til å synliggjøre ph.d.-forskningen, sier prosjektleder Kristin Storbæk.

Èn vinner – men personlig gevinst for alle 

Formidlingsshowet går ut på at 10 ph.d.-kandidatene har fire minutter på seg til å fortelle om sitt forskningsprosjekt og engasjere publikum, og publikum og dommerne stemmer etter hver opptreden.

- Publikum i salen får en annerledes og morsom opplevelse og nær kontakt med forskerne. Det kan være vanskelig for forskerne å formulere seg kort og lettfattelig om et emne man har jobbet med over lang tid – og det er veldig engasjerende når de får det til, sier Kristin.

De tre beste i konkurransen går videre til superfinalen der de skal utdype prosjektet sitt i en presentasjon på nye fire minutter. Det kåres én vinner, men de to beste går videre til den nasjonale finalen der finalister fra Oslo, Tromsø, Stavanger, Bergen og Trondheim møtes. 

Viktig kunnskap

Fjorårets vinner Halvor Høen Hval fra Kjemisk institutt mener Forsker Grand Prix er en stipendiatopplevelse som gir mer enn det tar. Selv om han brukte mange uker på å forberede noen ganske få minutter om egen forskning, så har det gitt han lærdom det kan høstes av i mange år framover.

- Jeg har fått ekstra motivasjon av å se forskningen fra nye vinkler. Jeg har blitt trygg på meg selv og mine formidlingsevner, og jeg sitter igjen med en drøss av herlige opplevelser sammen med et utrolig nettverk av inspirerende mennesker, sier Halvor.

Mer informasjon og påmelding

Både opplæring og selve showet tilpasses ytre omstendigheter. Ved restriksjoner rundt fysisk samvær tilpasses opplegg, og det lages gode alternativ via videokonferanse.

Les mer og meld deg på, på Forsker Grand Prix Oslo sine sider.

Publisert 6. apr. 2020 15:07 - Sist endret 6. apr. 2020 15:22