English version of this page

Publikasjonslister fra Cristin på uio.no

Kan du hjelpe oss med å sjekke om din publikasjonsliste fra Cristin på UiOs nettsider er riktig?

Det foregår nå et arbeid med å forbedre publikasjonslister fra Cristin på uio.no. Som første ledd i denne prosessen endrer vi måten vi henter data fra Cristin på. Dette vil gi mer fleksibilitet til å utvikle ytterligere funksjonalitet på publikasjonslister på UiOs nettsider senere.

Trenger din hjelp til å teste

For å være sikker på at måten vi henter data på er riktig, trenger vi hjelp fra deg som har eller administrerer en publikasjonsliste på uio.no. For eksempel din ansattside, enhet eller forskningsprosjekt.

Siden måten vi henter dataene på blir ny kan også hvordan publikasjonene fremstår i en publikasjonsliste bli ny. Dette vet vi endres:

  • Publikasjoner vises som standard med maksimalt seks forfattere per referanse. Har referansen flere forfattere, kan du klikke på lenken "Vis alle X forfattere" for å se de resterende. Sortering av referanser kan også bli annerledes.
  • I den nye løsingen for å hente data fra Cristin er publikasjonene kategorisert annerledes enn i den gamle løsningen. Derfor kan en publikasjon som tidligere har vært listet i én fane i publikasjonslisten nå havne under en annen fane.

Vi setter stor pris på din hjelp, og håper så mange som mulig har anledning til å teste. Det vil være mulig å teste til slutten av september. Da vil vi gå permanent over til den nye måten å hente data fra Cristin på.

Hvordan gi tilbakemelding?

Du vil finne lenke til å teste løsningen på alle publikasjonslister på uio.no. Samme sted vil du finne lenke til et nettskjema hvor du kan gi tilbakemelding og melde inn feil eller mangler. 

Har du spørsmål om testen kan du ta kontakt med nettredaktør ved UiO eller webgruppen ved USIT.

skjermdump, beta-test, lenke, boks
I det gule banneret plassert på hver enkelt publikasjonsliste på UiOs nettsider finner du lenke til å teste. Foto: Universitetet i Oslo

 

Publisert 24. aug. 2021 08:59 - Sist endret 26. aug. 2021 09:28