English version of this page

Aktuelle saker - Side 2

portrett av begge dekaner
Publisert 20. mars 2020 15:54

"Det som særpreger digitale ressurser til undervisning, er at de kan gjenbrukes og deles mellom mange kolleger. Undervisning kan dermed bli bedre koordinert, og vi kan skape god progresjon i studentenes læring."

Bildet kan inneholde: krus, kopp, kopp, kaffe kopp, drikkeglas.
Publisert 20. mars 2020 12:11

Ordfestivalen ved HF fikk mange av oss til å tenke over hvilke ord vi synes er viktige. Spør du meg på en vanlig dag, vil jeg si at mitt favorittord er nysgjerrighetsdrevet. I coronaens tid er de to nye ord som vinner: Solidaritet og dugnad!

Bildet kan inneholde: stetoskop, ansikt, hud, stetoskop, kinn.
Publisert 19. mars 2020 16:04

Helsefagstudenter ved UiO er en verdifull ressurs i situasjonen som helsevesenet står foran. Tidligere i uken ba Helsedirektoratet all kvalifisert personell om å melde seg, og nå kan også studentene bli kontaktet direkte for å jobbe som reservepersonell i helsetjenesten. 

Åtte renholdere fra EA på rekke og rad
Publisert 19. mars 2020 11:19

– På jobb må vi passe på å holde lang avstand mellom hverandre for ikke å smitte hverandre og for å stoppe spredning. Alle må stå sammen for å stoppe koronasmitten, sier renholderne i EA. Vi har snakket med fire EA-ansatte som er på jobb på universitetet mens UiO er stengt.

Bildet kan inneholde: produkt, font, merke.
Publisert 18. mars 2020 17:15

EU utsetter søknadsfristene for forskningsprosjekter til 15. april. UiO avgir personell og smittevernsutstyr til sykehusene. Det jobbes intenst med å få opp alternative eksamensformer og fredag åpner helpdesk for forelesere som skal tilby digital undervisning. 

Bildet kan inneholde: tekst, font, logo, majorelle blå, grafisk design.
Publisert 16. mars 2020 17:25

Skriver du juridisk masteroppgave? Vi kan hjelpe deg med henvisninger og litteraturliste selv om lokalene til biblioteket er stengt.

Oppdatert 7. april 2020.

Bildet kan inneholde: glass, arkitektur, dagslys, vindu, jern.
Publisert 14. mars 2020 12:56

Utenriksdepartementet oppfordrer i dag alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte, i samråd med sitt reise- eller flyselskap.

Publisert 14. mars 2020 11:07

Dette har vært en særdeles krevende uke. Dag for dag ble det mer tydelig at vi måtte øke innsatsen for å beskytte oss mot koronaviruset Covid-19. Alvoret i situasjonen ble slått fast, da Regjeringen torsdag innførte de strengeste tiltakene i fredstid noensinne. Nå må vi som universitet og som individer gjøre alt vi kan for å bidra til den store nasjonale og globale dungnad vi er en del av.

Bildet kan inneholde: bygning, arkitektur, rom, vindu, glass.
Publisert 13. mars 2020 12:59

Regjeringen har iverksatt sterke tiltak for å begrense smitte av koronavirus. Universitets bygninger er stengt, og studenter og ansatte jobber hjemme. Det kommer mer informasjon om hva dette betyr for virksomheten og den enkelte.

Bildet kan inneholde: jobb, typing, skriveinstrument tilbehør, hånd, læring.
Publisert 8. mars 2020 21:23

Tidsskriftpakkene fra PsycARTICLES og ProQuest Health Research Premium Collection er ikke lenger tilgjengelige etter 1.mars 2020. Ved UiO og OuS har vi hatt tilgang til disse tidsskriftpakkene gjennom Helsebiblioteket.  Oppdatering pr 23. mars: Få tak i artikler med "Get it now"

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, parallell.
Publisert 5. mars 2020 12:39

Siden midten av nittitallet har det vært mulig for alle UiO-studenter og ansatte å ha egne private hjemmesider på webserveren folk.uio.no. Fra 22. juni er det slutt. Flytting av innhold må du som innholdseier gjøre selv!

Fargeglade påskeegg
Publisert 4. mars 2020 18:34

Ansatte i Staten har fri fra kl.12.00 onsdag før skjærtorsdag i den grad arbeidsforholdene tillater det.

For øvrig er følgende dager fridager i påsken: skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. og 2. påskedag. I år gjelder dette 9.-13. april.