English version of this page

Aktuelle saker - Side 2

Publisert 7. aug. 2020 13:31

Inger Hjørdis Ulla Uberg, kurator for Universitetet i Oslos kunstsamling, døde av kreft 6. august, 66 år gammel. Venner og kollegaer i Eiendomsavdelingen mottok budskapet med stor sorg.

Bildet kan inneholde: kart, vann, linje, verden.
Publisert 9. juli 2020 12:58

Universitetet i Oslo leder den europeiske universitetsalliansen Circle U., som nå er valgt ut som et av EUs European Universities. Circle U. har som ambisjon å bidra til å løse komplekse samfunnsutfordringer gjennom mer effektiv kunnskapsdeling og samskaping av innovative undervisningstilbud og samarbeidsformer.

Bildet kan inneholde: fotografi, ansiktsuttrykk, mennesker, vennskap, romanse.
Publisert 26. juni 2020 08:08

Universitetet utvikler nye formidlingsarenaer og skaper nå en digital møteplass for kunnskapsbaserte samtaler om samfunn, mennesker og løsninger. Og det skjer selvfølgelig på: Universitetsplassen.

Kvinne i rød fadder-T-skjorte og gul vest som deler ut kart over campus
Publisert 23. juni 2020 13:11

UiO er med på å arrangere Faddervaktordningen og trenger ansatte som  kan stille opp som vakter 14. og 15. august. Kan du bidra som frivillig en av kveldene?

Jente som slapper av med bok i gresset.
Publisert 23. juni 2020 12:02

HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus er åpent. De andre bibliotekene holder take away-biblioteket åpent i sommer, men med reduserte åpningstider. Vi planlegger for vanlige åpningstider for alle avdelinger fra 10. august, under forutsetning av at situasjonen tillater det. 

Universitetets Aula med Pride-flagg på taket
Publisert 19. juni 2020 13:58

«Følelsen av å være en del av noe større» er tema for årets Oslo Pride-uke. Koronapandemien har vekket denne følelsen i oss alle og vist hvor grunnleggende dette perspektivet er. I år markerer UiO sitt engasjement i kampen mot fordommer og for menneskerettigheter med flaggede bygninger og digitale arrangementer. Bli med du også - alt er love!

Syklist på en skogsvei
Publisert 4. juni 2020 10:40

Torsdag 11. juni er er alle ansatte invitert til UiOs sommeraktivitetsdag. Du kan bli med på sykkeltur til Kikut, gåtur til Vettakollen eller «Skinnelangs Vammabanen» ved Askim. Frist for påmelding er 9. juni.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, mennesker, samfunnet, team, ungdom.
Publisert 2. juni 2020 06:41

OCBE gir statistisk og epidemiologisk rådgivning i COVID-19-prosjekter for forskere og studenter ved UiO og Helse Sør-Øst (HSØ). De kan også hjelpe med andre nasjonale og internasjonale prosjekter.

Skjematisk tegning av en valgurne
Publisert 1. juni 2020 12:33

1.-6. juni velger UiOs midlertidige ansatte sine representanter i universitetsstyret. Les om kandidatenes valgplattform og avgi din stemme!

Publisert 28. mai 2020 15:26

Rett før påske ble det sendt ut et spørreskjema om digital undervisning til vitenskapelig ansatte ved UiO. UiOs verktøy og tjenester, tidsbruk og studentenes deltakelse i omleggingen til digital undervisning var hovedtemaene for undersøkelsen. Videotjenesten Zoom får suverent best skussmål blant underviserne. Flere tjenester kan forbedres.

Portrettbilder av kandidatene til årets universitetsstyrevalg
Publisert 15. mai 2020 14:00

1.-6. juni skal UiOs midlertidige ansatte velge sine representanter i universitetsstyret. Nå er kandidatenes valgplattform offentliggjort.

Bildet kan inneholde: produkt, bygning, outlet store, interiørdesign.
Publisert 14. mai 2020 12:19

Koronapandemien har gjort arbeidsmarkedet mer krevende enn det vi er vant til. Samtidig er det lyspunkter, og den forsiktige gjenåpningen av Norge betyr også at arbeidsmarkedet beveger seg mer. Karrieresenteret tilbyr nå et eget opplegg for studenter som skal ta steget fra studier til arbeidsliv våren 2020.

To ben i svømmeføtter som stikker opp av havet
Publisert 12. mai 2020 12:26

Husk å søke i HR-portalen i god tid før du tar ferie. Søknaden må komme tidsnok for å sette leder i stand til å planlegge slik at det til enhver tid er tilstrekkelig personale til stede for å opprettholde driften, både om sommeren og ellers gjennom året. 

Åpen laptop som viser en tegning av to hender som vasker hverandre
Publisert 8. mai 2020 16:02

I løpet av neste uke åpner UiO for at flere studenter og ansatte kan få tilgang til campus, etter nye signaler fra Kunnskapsdepartementet og endring i smittevernreglene. Alle som skal tilbake til campus må gjennomføre et 15 minutters smittevernkurs. 

Bildet kan inneholde: klær, grønn, gatemote, yttertøy, gul.
Publisert 8. mai 2020 14:59

Vi går mot et åpent universitet, men høsten vil by på noen utfordringer. Et økende antall av UiOs partneruniversiteter i Europa og verden har de siste dagene annonsert at de kommende høst ikke vil sende ut eller ta imot utvekslingsstudenter fra institusjoner i andre land.