HF-dekanatet
Publisert 21. juni 2019 12:30

– Det har vært givende å bli enda bedre kjent med fakultet og de utrolig mange hyggelige og flinke folka som studerer og jobber her, skriver HF-dekanene i sin sommerhilsen.

Publisert 20. mars 2019 14:05

Det norske institutt i Athen er blitt 30 år. Det ble feiret med en jubileumsfestival som så både fremover og bakover. Forskningsdekan Mathilde Skoie deltok, og rapporterer fra begivenhetene.

Publisert 20. feb. 2019 11:55

(ENGLISH BELOW) De fleste har sikkert fått med seg at HF hadde fantastisk uttelling i årets tildeling av Marie Skłodowska-Curie stipend. UiO fikk ni slike postdoktorstipend med tilhørende, og ganske betydelige, overhead-bevilgninger, samtlige ved HF.

Publisert 23. jan. 2019 14:10

(English below) Semesteret har begynt, og undervisningen er i full gang. Vi tre i dekanatet har nå vært i jobben i vel tre uker, og arbeidet vårt begynner å finne sin form, skriver Frode Helland, Gunn Enli og Mathilde Skoie.

Publisert 12. des. 2018 14:05

Kjære alle på HF, dette blir vår siste lederartikkel i HF-aktuelt. Gjennom fire år har vi forsøkt å gjøre oss tilliten verdig som fakultetsledelse. Utfordringene har stått i kø, det har også mulighetene. Det er med stolthet, men også med ydmykhet vi nå forlater våre poster.

Publisert 3. okt. 2018 14:58

– Ved Det humanistiske fakultet har vi en voksende stab av stipendiater, postdoktorer og fast vitenskapelige ansatte med internasjonal bakgrunn – inkludert i denne gruppen er norske med utdanning og grader fra utlandet. Dette er noe vi opplever som en stor styrke, sier Arne Bugge Amundsen og Eirik Welo.

Publisert 20. juni 2018 14:19

Nå står sommeren for døren. Etter å ha opplevd rekordartet varme og en uendelig rekke med soldager allerede, kan det kanskje virke som om sommeren allerede er over. Men fortvil ikke, det er mer i vente!

Publisert 2. mai 2018 14:20

– Sammen med en sterk faglig delegasjon fra HF hadde jeg gleden av å delta i den reisen til Kina som vårt rektorat nylig arrangerte. Rektor har i flere blogginnlegg godt beskrevet våre kontakter og inntrykk, men jeg vil gjerne knytte noen ord til HFs spesielle plass under denne reisen, skriver dekan Arne Bugge Amundsen.

Publisert 17. jan. 2018 14:10

– I 2017 kom det gledelig mange tilsagn på søknader om ekstern finansiering, men langt flere enn de som fikk tilsagn fortjener takk for innsatsen, skriver assisterende fakultetsdirektør Thorbjørn Nordbø.

Publisert 13. des. 2017 14:56

– Vi har nok våre ord i behold når vi sier at 2017 har vært et mer enn vanlig hendelsesrikt HF-år, skriver dekanatet i årets siste lederkommentar.

Publisert 29. nov. 2017 14:25

– Som tilsett ved HF kan du bruke Det norske universitetsenter i Paris (DNUP) strategisk til fagleg utvikling i forskinga og forskarutdanninga, skriv forskingsdekan Ellen Rees.

Publisert 1. nov. 2017 14:15

Langsiktighet er en fellesnevner i arbeidet med å styrke forskning og utdanning, og 27. oktober vedtok styret årsplan 2018-20, budsjettfordeling for kommende år, og at 100 millioner blir budsjettrammen for denne runden med faglige prioriteringer.

Publisert 4. okt. 2017 14:00

Fredag 22. september behandlet fakultetsstyret søknadsutkastene til utdannings- og forskningsstastinger i tredje runde av faglige prioriteringer ved HF. Elleve av miljøene ble invitert til å videreutvikle søknaden frem til 1. november. Fakultetsstyret fatter vedtak om hvem som prioriteres 15.desember.

Publisert 20. sep. 2017 14:06

– Alle har en mening om hva som får studentene til å fullføre studiene sine. Det er bra! Men vi må vite mer om hva studentene faktisk gjør. Derfor har vi nå gjennomført studentundersøkelser, skriver studiedekan Eirik Welo.