God sommer & takk for innsatsen!

– Det har vært givende å bli enda bedre kjent med fakultet og de utrolig mange hyggelige og flinke folka som studerer og jobber her, skriver HF-dekanene i sin sommerhilsen.

HF-dekanatet

Mathilde Skoie, Frode Helland og Gunn Enli (foto: Benjamin A. Ward)

Nå begynner det å bli sommerstille på campus, køen på kafe Niels er borte, det er ledige plasser i sykkelparkeringen, og studentene kommer stivpyntet til avslutninger.

Vi begynner å se slutten på bunken med eksamensoppgaver, og prøver å få mest mulig unnagjort før vi kan gå ut i sommerferie.

For mange av oss betyr sommerferie egentlig bare at vi jobber på litt andre måter, at vi reiser på konferanser eller at vi sitter på hytta og skriver ferdig en bok, mens vi tar en tur med båten på kveldinga og et morgenbad før første kaffekopp. Vi håper likevel at alle får en god avkobling og at sommeren gir muligheter til å logge av og søke ny inspirasjon.

Vi i dekanatet har lagt bak oss et givende, utfordrende, og morsomt semester. Det har vært givende å bli enda bedre kjent med fakultetet og de utrolig mange hyggelige og flinke folka som jobber her, det har vært givende å samarbeide med dyktige studenter og studentrepresentanter med stort engasjement og imponerende innsatsvilje, og det har vært givende å arbeide sammen med HF og hele organisasjonen på nye måter, i nye roller og i nye sammenhenger.

Utfordringene har først og fremst vært knyttet til den økonomiske situasjonen ved fakultetet, og arbeidet med å finne gode løsninger fortsetter til høsten. Ingen utfordringer har likevel overskygget gleden over å bli tatt så godt imot som nytt dekanat, vi merker samarbeidsvilje, konstruktivitet og engasjement på alle kanter.

Tusen takk for velviljen, og for innsatsen dere gjør innen forskning, undervisning og formidling. HF markerer seg godt på alle felt!

Blant de viktigste prosessene denne våren, som også vil fortsette til høsten, er arbeidet med en ny mangfoldstrategi for HF, humaniorastrategi for UiO, økt studiekvalitet og gjennomføring, samt forbedring av PhD-programmet.

Vi håper så mange som mulig vil engasjere seg i disse prosessene, enten ved å respondere på høringer, ta del i allmøter på instituttene eller delta i debatter i HF-bloggen.

Til høsten vil nemlig denne lederspalten i HF aktuelt erstattes av bloggen Dekanatet.

Hensikten med å bytte plattform er å engasjere bredere, samt å invitere til debatt og kommentarer. Vi har tro på dialog og transparens i ledelsen av fakultetet, og ser frem til en høst med høyt engasjement, mye debatt og uthvilte kollegaer.

God sommer!

Av Mathilde Skoie, Frode Helland og Gunn Enli