Forskningsdagene 2014

Under Forskningsdagene inviterer HF til helaften med smakebitsforelesninger og debatt i Litteraturhuset 18. september og til Forskningstorget 19. og 20.

Humanistisk helaften på Litteraturhuset 18. september

Vi tar for oss kommunikasjon i ulike HF-perspektiv fra apenes kommunikasjonsformer og språkets oppkomst til pop til partikkelfysikk. Det skal handle om musikk, dikt og grammatikk, og det blir paneldebatt om politikk og sosiale medier.

Gå til arrangementet her

Paneldebatten ledes av journalist Mala Wang-Naveen (Aftenposten)

• Gudmund Hernes (Tidligere politiker og statsråd for Arbeiderpartiet)
  • Ine Mæland (Kommunikasjonsrådgiver og sjef for sosiale medier i Høyre)
  • Sveinung Rotevatn (Stortingsrepresentant for Venstre)
  • Gunn Enli (Prosjektleder: Sosiale medier og Valgkamp (SAC)
  • Anders Larsson (Prosjektdeltaker SAC)
  • Bente Kalsnes (Prosjektdeltaker SAC)

Ni foredragsholdere fra HF kommer:

• Rolf Theil
  • Terje Spurkland
  • Kristine Bruland
  • Tina Skouen
  • Even Ruud
  • Jan Svennevig
  • Marianne Hobæk Haff
  • Karin Gundersen
  • Ellen Krefting

HF ganger tre på Forskningstorget 19. og 20. september

Norsk Ordbok 2014 har også i år stand på torget. Dette året har NO2014 varmet opp med et grunnlovsopplegg i form av en ordquiz om språk og demokrati som er gått ut til alle ungdomsskole-elever i Oslo og Akershus.

Vinnerne blir annonsert på lørdagen på Forskingstorget, det vil også være mulig å ta quiz’en på torget. I tillegg har NO2014 både wordfeud-klossene sine med til gatekonkurranse, de lager gateordbok, har miniforedrag og gir de som ønsker det en guidet tur i de digitale ressursene til NO2014.

Forskerne Anastasia Maravela (IFIKK) og Unn Pedersen (IAKH) vil også være til stede på hver sin stand på Forskningstorget fredag 19. og lørdag 20. september.

Professor Anastasia Maravela forsker på papyrus og vil vise hvordan nedtegnelser på papyri fra antikken setter oss i direkte kontakt med svunne tider.

Postdoktor Unn Pedersen forsker på vikingtidens fin-håndverkere og smykkekunstnere og ser på hvordan vikingenes utstrakte kommunikasjon med andre kulturer skjøv den teknologiske utviklingen framover.

Vi oppfordrer alle HF'ere til å komme!

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 2. sep. 2014 11:00 - Sist endret 4. sep. 2014 12:19