To HF-ansatte ble hedret under årsfestseremonien 2. september

John McNicol fra IAKH fikk Læringsmiljøprisen, mens Silje Alvestad fra ILOS fikk H.M. Kongens gullmedalje for sin doktoravhandling. Vi gratulerer!

John McNicol og Silje Alvestad. (Foto: UiO og privat)

Seremonien ble innledet med den akademiske prosesjonen.

- Det er et privilegium å gå på jobb ved Universitetet i Oslo, sa rektor Ole Petter Ottersen i sin åpningstale.

Så ble æresdoktorene presentert en for en, i alt 17 hvorav ni kvinner.

HFs æresdoktorer

I år ble to av UIOs nye æresdoktorer kreert etter forslag fra Det humanistiske fakultet:

• Forfatter Siri Hustvedt
  • Språkforsker Deirdre Wilson

Til sist ble æresdoktor Alicia Bárcena fra Mexico presentert av rektor selv, og hun holdt en tale hvor hun særlig trakk frem den nordiske modellen for bærekraftig utvikling.

Universitetsstyrets priser og Kongens gullmedalje 2014

Forskningsprisen gikk til professor Bernt Øksendal (Matematisk institutt), mens professorene Ola Mestad (Nordisk institutt for sjørett) og Dag Michalsen (Institutt for offentlig rett) delte Formidlingsprisen.

Læringsmiljøprisen ble tildelt universitetslektor John McNicol ved IAKH. Innovasjonsprisen ble delt mellom professor Øyvind Sverre Bruland (Radiumhospitalet) og gründer Roy Hartvig Larsen.

PhD-stipendiat ved ILOS, Silje Susanne Alvestad, var blant fire som fikk Konges Gullmedalje

Les mer om arrangementet med oversikt over æresdoktorer og vinnere av priser og H.M. Kongens gullmedalje

Studentparlamentets leder Marianne Andenæs avsluttet programmet.

Årsfestseremonien 2. september 2014
Av Ellen Evju Jahr