Høst 2016

Publisert 16. nov. 2016 14:00

Det er for lite filosofi og selvstendig tenkning i den norske skolen, mener Ole Martin Moen ved Centre for the Study of Mind in Nature (CSMN). Derfor har han like gjerne opprettet en egen ungdomsskole som er slik han mener skolen burde være, som et alternativ for dem som ønsker noe annet. 

Publisert 26. okt. 2016 16:24

(English below) NAV er i ferd med å digitalisere sykemeldinger, men foreløpig er ikke UiO med i ordningen. Inntil videre leverer du sykemelding på papir til din enhet, som før.

Publisert 26. okt. 2016 11:04

Da HF denne uken deltok på Transatlantic Forum i Chicago, var et absolutt høydepunkt å bli invitert til Neubauer Collegium for Culture and Society. – Det Neubauer har fått til, ønsker vi å skape ved HF også, sa dekan Arne Bugge Amundsen etter besøket.

Publisert 19. okt. 2016 13:43

Med boka Reisen til Hitler har litteraturviteren Tore Rem bidratt sterkt til å endre den norske offentlighetens syn på Hamsuns antisemittisme og nazisme. Men mer overordnet har han ønsket å gi et bidrag til å tenke annerledes rundt hvordan vi formidler humanistisk kunnskap og innsikt.

Publisert 5. okt. 2016 14:53

Årets søkertall er stabile, men én trend gir grunn til bekymring: Antall avlagte studiepoeng per studentårsverk på HF er lavest på UiO, og tallet har gått jevnt nedover de siste fem årene, skriver studiedekan Eirik Welo.

Publisert 5. okt. 2016 10:57

Nye medier er langt fra så farlige for barn som vi ofte tror, viser Elisabeth Staksruds forskning. Dette formidler hun på en så kraftfull og effektiv måte at hun har vært med på å endre EUs policy på området, og med det hverdagspraksisen i millioner av europeiske hjem.

Publisert 5. okt. 2016 10:56

Da han var femten lånte han sin første russiske grammatikk på biblioteket, tretti år senere er han en av Europas fremste eksperter på russisk sjakk-kultur. Nå er professor Atle Grønn aktuell med boken «Sjakken eller livet».

Publisert 27. sep. 2016 13:25

– Å sitte i et styre byr på en unik mulighet til å være med og påvirke retningen vi skal ta fremover, sier Peter Edwards fra IMV. Fristen for å foreslå kandidater til valget er 31. oktober kl. 15:00.

Publisert 21. sep. 2016 14:45

Historien om Kjell Lars Berges samfunnsbidrag dreier seg om skriving og skrivingens muligheter. Den forskningsbaserte læringsmodellen for skriving som har fått navnet «skrivehjulet» har i løpet av få år blitt basis for skriveopplæringen i store deler av norsk skole.