Julefeiring for internasjonale HF-studenter

– En julaften for mange år siden traff jeg en enslig stipendiat som var på vei til jobb på HF fordi han ikke hadde noe annet å gå til. Det har jeg aldri klart å glemme, skriver initiativtager Sandra Janzso.

Alle gjestene fikk med seg ei pakke hver i sitt julenett. Foto: Sandra Janzso

Som semesterstartskoordinator og veileder på fakultetet, snakker jeg med svært mange studenter i ulike situasjoner. Etter at siste SHOT-undersøkelse (Studentenes helse- og trivselsundersøkelse) avdekka at mange norske studenter sliter med ensomhet på studiestedet, var det naturlig å anta at det samme gjelder for internasjonale studenter også.

24. desember 2015 blei altså 12. etasje i NT fylt av mellom 30 og 40 juleglade internasjonale studenter fra alle kontinenter, fra HF, TF, JUS, UV og MN. Julearrangementet var med andre ord litt spesielt i sin form, da jeg jo egentlig håpa at ikke så mange ville melde seg på. Men det gjorde de, og FOR en gjeng!

"Christmas spirit"

Helt fra starten var det åpenbart at dette var folk som satte stor pris på initiativet og som ville bidra med all sin "Christmas spirit", som vi hadde lagt stor vekt på i all kommunikasjon.

Alle satt med alle, det var høyt volum, forbindelser blei oppretta, landsvenner oppdaga hverandre for første gang, og vi fikk vite hvor alle kom fra og hva de studerte. Vi spiste deilig mat, hørte på julemusikk, snakka om norske juletradisjoner, og alle fikk med seg ei pakke hver i sitt julenett.

Studiedekanens strategiske midler dekket det hele, med god hjelp fra velvillige bidragsytere fra næringslivet på campus. Christine Ødegaard Sten fra Juridisk fakultet hjalp også til med feiringen.

For å sikre videre kontakt, hadde vi også lagd "gruppenett" fylt med delevennlig godis som fire-fem stykker kunne samles om på julekvelden eller utover i "den stille uke". Dette tok de veldig på alvor, og ingen forlot julefeiringa uten å ha en avtale om videre kontakt.

For meg personlig var det å få juleklem og takknemlige smil fra så mange av studentene våre den perfekte starten på jula.

Glade gjester på internasjonal julefeiring! Foto: Sandra Janzso

Av Sandra Janzso, seniorkonsulent i HF studentinfo