Terje Rasmussen skal lede IMK ut året

– Det er naturlig at jeg fører videre det vi har holdt på med, sier den tidligere nestlederen.

Terje Rasmussen (foto: IMK)

Rasmussen overtar etter Tanja Storsul som er blitt ny direktør ved Institutt for samfunnsforskning.

Terje Rasmussen er sosiolog og utdannet ved Universitetet i Bergen, UiO og University of California Santa Cruz.

Han har tidligere ledet instituttet i perioden 1997 til 1999, og har vært nestleder de tre siste årene. Han har også vært både forskningsleder og PhD-leder.

Et meget ryddig bo

Hvorfor har du takket ja til dette engasjementet?

– Jeg har vært nestleder i over tre år nå, og det er naturlig at jeg fører videre det vi har holdt på med. Min forgjenger etterlot seg et meget ryddig bo. Dessuten er det bare hyggelige folk her, ikke minst i administrasjonen, sier Terje.

Alle har jo forventninger om en proff ledelse, men de har også forståelse for at jobben har begrensninger. For øvrig har jeg en viss innflytelse på valget av dem som skal lede IMK i årene fremover. Og så har jeg fått plass til sykkelen på kontoret, sier Terje fornøyd.

Skal prege norsk medieforskning i årene fremover

Hva vil du si er instituttets viktigste utfordring akkurat nå?

– Vi har vært og er fortsatt i en fase der vi ansetter mange i vitenskapelige stillinger. Det er alltid en utfordring å få disse prosessene til å løpe friksjonsfritt. Enda viktigere er det at utlysningstekstene har legitimitet i forskningsmiljøet vårt. Alle vet at de vi ansetter skal prege instituttet, og langt på vei norsk medieforskning, i årene fremover.

En annen vitenskapelig utfordring er å skape åpninger for forskning som holder høy kvalitet samtidig som den er original. Vi snakker ofte om fri forskning, men den blir disiplinert på mange fronter. Vi må også jobbe for fortsatt å være førstevalget blant mange studenter.

Hva tar du med deg inn i rollen som midlertidig instituttleder?

– Jeg har vært på IMK i mange år. Erfaring og sunn fornuft håper jeg kan kompensere for et visst underskudd på karisma, avslutter Terje.

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 4. mai 2016 14:13