Høst 2017

Publisert 18. des. 2017 09:12

– Inntil 100 millioner tildeles disse fem forsknings- og utdanningssatsingene. Dette viser at fakultetsstyret prioriterer satsinger med potensiale til å styrke både undervisning og forskning, skriver dekan Arne Bugge Amundsen.

Publisert 13. des. 2017 14:56

– Med ei auke på meir enn 10% kan vi slå fast at den målretta innsatsen med skriving av søknadar gjev sterke resultat, og eg vil gratulere både forskarar og forskarstøtta med utteljinga, skriv forskingsdekan Ellen Rees.

Publisert 13. des. 2017 14:56

Et leksikon er et samarbeid mellom mange mennesker. Det samarbeidet som heter Store norske leksikon på nett, eller snl.no, trengte drahjelp fra Helge Jordheim og hans kollegaer før det tok form. Uten forskningen hadde det heller ikke sett ut som det gjør.

Publisert 29. nov. 2017 14:20

Med boka The Politics of Excellence; Behind the Nobel Prize in Science har Robert Marc Friedman, vinner av UiOs formidlingspris 2015, gitt et sjeldent innblikk i hva som skjer bak Nobel-kulissene. Med det har han forandret hvordan en hel forskningsverden oppfatter Nobelprisene.

Publisert 1. nov. 2017 14:00

Nå moderniseres forskningen på ADHD og cerebral parese hos barn. Dette skjer takket være vellykket forskningsformidling om et digitalt verktøy som opprinnelig ble utformet for å fange musikkrelaterte bevegelser.

Publisert 18. okt. 2017 14:50

Gunnar Liestøls forskning på datasimulering er blitt til apper for utforsking av både Forum romanum og fremtidige klimaendringer. De er lastet ned tusenvis av ganger, men er bare bieffekter av det egentlige prosjektet hans, understreker han selv.