Dine studenter kan bli skolebesøkere!

– Skolebesøksordningen har som mål å vise frem hvor utrolig gøy det er å studere humanistiske fag, og fortelle om nytteverdien fagene våre har, skriver skolebesøkskoordinator Elisabeth Lysfjord Barlaug og avdelingsleder i studieseksjonen Johanne Cecilie Høyem Jørgensen.

Stolte skolebesøkere på stand under Åpen dag 2018 (foto: HF)

Dette skoleåret har vi hatt sju HF-studenter på besøk i klasser i videregående skole. På besøkene har vi snakket om fag, om livet som student, og vi har besvart spørsmål fra elevene. Vi har truffet omlag 2400 elever i løpet av det året, og håper å se mange av dem igjen som studenter til høsten.

Det trengs flere studenter som vil bidra!

Neste skoleår skal besøkene fortsette på samme måte. Noen av studentene fortsetter, men det trengs flere som vil være med!

Nå leter vi etter studenter som er lidenskapelig opptatt av faget sitt, og som er gode formidlere. De må også ha minst 40 studiepoeng i ett eller flere av følgende fag:

• Allmenn litteraturvitenskap
  • Engelsk
  • Filosofi
  • Fransk
  • Idéhistorie
  • Kulturhistorie
  • Medievitenskap
  • Nordisk
  • Religionshistorie
  • Spansk
  • Tysk

Alle skolebesøkere får grundig opplæring, og de følges tett opp rundt oppdragene.

Kjenner du noen som kan representere faget ditt og fakultetet på en god måte?

Tips dem om muligheten til å bli skolebesøker ved HF! Stillingsutlysningen finner du her (.pdf)

En skolebesøker viser vgs-elever rundt på Blindern

Skolebesøkerne har også fått andre oppdrag knyttet til rekruttering til fakultetet. Filmen viser elever fra Nydalen VGS på omvisning på Blindern med skolebesøker Dag August Schmedling Dramer.

Av Elisabeth Lysfjord Barlaug, skolebesøkskoordinator, og Johanne Cecilie Høyem Jørgensen, avdelingsleder i studieseksjonen
Publisert 18. apr. 2018 13:33 - Sist endret 18. apr. 2018 14:12