Hilde Sandvik er kåret til årets underviser av Studentparlamentet

– Prisen til Hilde synliggjør den store innsatsen som legges ned i god undervisning, og det er vi veldig glade for, skriver studiedekan Eirik Welo.

Professor Hilde Sandvik sammen med leder i Studentparlamentet Jens Lægreid og Susann Andora Biseth-Michelsen (t.h). Foto: Studentparlamentet

At god undervisning feires er bra for studentene, men også en stor inspirasjon for oss som fakultetsledelse og for HFs undervisere for øvrig. Ikke siden 2012 har Studentparlamentet gitt undervisningsprisen til en HF-er.

Bland begrunnelsene for at Sandvik vant prisen er at hun har «fleksible pensumløsninger som samtidig er godt tilrettelagte, og praktiske oppgaver med analyse av primærtekster». Samtidig beskrives undervisningen hennes som «variert, engasjerende og forskningsorientert».

Levende historie

I emnet «Fra Luther til Wollstonecraft - familie og samfunn i tidlig moderne tid» har hun latt studentene få bryne seg på Luthers katekismeforklaringer til fjerde budet, Lockes første avhandling om statsstyre, Holbergs forsvarsskrift for kvinnekjønnet, Rousseaus oppdragelsesskrifter og Wollstonescrafts feminisme.

Studentene har vært på Nasjonalbiblioteket, fått holde pamfletter fra 1500-tallet i hånda og sett bondekrigskriftene. På Riksarkivet har de sett tingbøker og skifteprotokoller.

Hilde gjør undervisningen levende, og HF-fakultetet gratulerer med Studentparlamentets undervisningspris for 2018!

Tidligere prisvinnere:

2017: Frode Kristian Hansen, Institutt for Teoretisk Astrofysikk (MN)

2016: Suhas Govind Joshi, Institutt for informatikk (MN)

2015: Karen O’Brien, Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (SV)

2014: Jo Klaveness, Farmasøytisk institutt (MN)

2013: Øivind Bratberg, Institutt for statsvitenskap (SV)

2012: Chieh-Ting Lin, Institutt for kulturstudier og orientalske språk (HF)

2011: Arnt Maasø, Institutt for medier og kommunikasjon (HF)

Av Eirik Welo, studiedekan
Publisert 6. juni 2018 13:45 - Sist endret 6. juni 2018 13:59