Janicke Stensvaag Kaasa har fått Hans Majestet Kongens gullmedalje for 2018

– Min første medalje, hvis vi ser bort ifra svømmeknappen! Dette var en veldig hyggelig og overraskende nyhet, og en gjev anerkjennelse som jeg kommer til å ta med meg videre, sier Janicke.

Janicke er postdoktor i allmenn litteraturvitenskap ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk (ILOS), hvor hun også avla doktorgraden i 2017.

Les presentasjonen av Janicke her

Hun får medaljen for doktoravhandlingen "Shaped by the North, Shaping the North. English-Canadian Travel Writing in the 1950s".

– Det er motiverende med en slik utmerkelse for en relativt fersk forsker som meg, og så synes jeg det er stas å få representere fagmiljøet mitt som er allmenn litteraturvitenskap, og ILOS på denne måten. Nå gleder jeg meg til utdelingen i september!

Se de andre vinnerne her

Av Ellen Evju Jahr
Publisert 26. juni 2018 09:39 - Sist endret 26. juni 2018 09:45